Svetonedeljska cleantech tvrtka seli u novi pogon

Autor: B.O. Objavljeno: 20.04.2022. 🕜 08:05 Lokacija: Sveta Nedelja

Premifab je dosad oporabio gotovo sedam tisuća tona opasnog otpada

"U pet godina postojanja, Premifab je oporabio gotovo sedam tisuća tona opasnog otpada i vratio u industriju više od šest tisuća tona čistog proizvoda", izjavio je Igor Podravac, jedan od suvlasnika i direktor razvoja poslovanja Premifaba, prve tvrtke u ovom dijelu Europe koja se bavi regeneracijom otpadnih otapala i oporabom opasnog otpada

Tijekom tih procesa, izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), iskoristi se čak do 95 posto opasnog otpada koji se potom pretvara u nove visokokvalitetne proizvode korisne u cijelom nizu industrija.

"U budućnosti vidimo daljnji rast te se veselimo i skorom preseljenju u novi pogon koji će omogućiti da s još više kapaciteta, s našim kupcima i partnerima, dugoročno doprinosimo održivom gospodarstvu Hrvatske", rekao je.

 

Nova lokacija 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je jučer posjetio Premifab, naglasio je kako je iznimno važno uključiti inovativna i ekološka rješenja u poslovne procese, u čemu se svojim primjerom ističe upravo Premifab.

"Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja već je ranije prepoznalo kvalitetu tvrtke Premifab te im je prošle godine dodijeljeno priznanje za primjenu inovativnog rješenja u području procesnih metoda koje štite okoliš i potiču održivi razvoj. Ovo je uspješna priča o kružnom gospodarstvu kakvu u Hrvatskoj trebamo. Danas sam imao priliku vidjeti proizvodni pogon, a informiran sam i o planovima za preseljenje na novu lokaciju u Ivanić Gradu, gdje nova investicija vrijedi 80 milijuna kuna", izjavio je. 

Ministarstvo će nastaviti aktivno podržavati Premifab i sve ostale cleantech kompanije, a gospodarstvo sa smanjenom emisijom stakleničkih plinova jedan je od ključnih ciljeva Europske strategije za prilagodbu klimatskim promjenama s ciljem stvaranja otpornijeg društva i gospodarstva. 

Inače, uz Igora Podravca, suosnivači te tvrtke su Igor Oreški i Dominik Mahnić.

TAGOVI