Povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja

Autor: B.O. Objavljeno: 21.04.2022. 🕜 08:09 Lokacija: Zagreb

Savjetovanje s tvrtkama i obrtnicima o pozivu vrijednom 100 milijuna kuna

Kako bi se pridonijelo cilju povećanja stope recikliranja za pojedine posebne vrste otpada u Hrvatskoj za koje trenutačno nema dovoljno ili nema uopće kapaciteta obrade, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) planira objaviti Javni poziv za povećanje, unapređenje i proširenje kapaciteta recikliranja odvojeno sakupljenih vrsta otpada. Vrijednost tog javnog poziva je 100 milijuna kuna. 

U skladu s programom državnih potpora, izvijestio je FZOEU, sufinancirat će se nabava specijalnih strojeva i linija za reciklažu koje pridonose povećanju stope recikliranja za neopasnu otpadnu ambalažu, otpadne baterije, otpadna maziva ulja i otpadna vozila. 

Pravne i fizičke osobe – obrtnici moći će ostvariti sufinanciranje u iznosu do najviše 1,5 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna, ovisno o modelu sufinanciranja (Program de minimis potpora ili Program državnih potpora). 

Nacrt javnog poziva objavljen je na stranicama Fonda https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=181 te su sve zainteresirane pravne i fizičke osobe (obrtnici) pozvane da dostave svoje prijedloge i primjedbe na adresu elektroničke pošte recikliranje@fzoeu.hr, u razdoblju od 19. do 25. travnja do 14 sati. 

Fond će razmotriti dostavljene prijedloge i primjedbe te će objedinjene odgovore objaviti nakon završetka eSavjetovanja.

TAGOVI