Gospić je sa zajednicom ponuditelja (tvrtka Cotra i Faza elektroinstalacijski obrt i prijevoz) potpisao ugovor o javnoj nabavi za energetski učinkovitu i ekološku javnu rasvjetu. Vrijednost ugovora je nešto više od 3,3 milijuna kuna, a on je sklopljen na temelju prethodno provedenog otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti. 

Projekt 'Sustav javne rasvjete Grada Gospića – prva funkcionalna cjelina' sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjenih ostvarenju programa ESIF kredita za javnu rasvjetu Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). 

Zamjenom postojeće, neučinkovite, tehnološki zastarjele rasvjete modernom i učinkovitom znatno niže energetske potrošnje, taj će grad smanjiti troškove te pridonijeti zaštiti okoliša, javlja Grad Gospić

"Obnavljamo javnu rasvjetu, to će nas stajati gotovo četiri milijuna kuna koje ćemo otplatiti uštedama na električnoj energiji te kvalitetnim i racionalnim upravljanjem rasvjetom na gradskom, ali i području prigradskih naselja. Na gospićkom području je približno 4.500 rasvjetnih tijela u dužini od gotovo 90 kilometara, od Pazariškog Bakovca do Ploče. Ako ćemo pametno upravljati javnom rasvjetom, ostvarit ćemo uštede veće od 65 posto, uz jednaku kvalitetu rasvjete kao što je bila i do sada. Mijenjaju se rasvjetna tijela kojima ćemo moći upravljati daljinski, ali i izravno", kazao je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.