Elektroprivreda BiH (EPBiH) je priopćila kako nije upoznata s odlukama Općinskog vijeća Konjic o obustavi gradnje malih hidroelektrana na Neretvici i od nadležnih institucija očekuje osiguranje pristupa gradilištu. 

Početak izgradnje dva postrojenja za proizvodnju električne energije na rijeci Neretvici u Konjicu je dugo i detaljno pripreman projekt za proizvodnju zelene energije i doprinos smanjenju emisija onečišćujućih čestica. 


Ugovori s tvrtkama 

"Elektroprivreda BiH uložila je višemilijunska sredstva u izradu projektne dokumentacije, rješavanje strogih okolišnih zahtjeva, realizaciju programa eksproprijacije i otkup zemljišta, istražne radove, administrativne troškove, kao i onih za dobivanje svih nužnih i danas pravovaljanih dozvola za realizaciju gradnje. Sukladno regulativi za odobravanje projekata i zahvata u prostoru, Elektroprivreda BiH pribavila je sve suglasnosti, odobrenja i dozvole iz sektora voda, okoliša, prostornog uređenja, električne energije i koncesija", objavila je EPBiH

Izgradnja dvije male hidroelektrane Srijanski most i Gorovnik ušće, podrazumijeva niz ugovora s domaćim kompanijama te, među ostalim, tvrtkom sa sjedištem u Konjicu, koja zapošljava lokalnu radnu snagu. 

Ulaganje u gradnju dvije male hidroelektrane iznosi oko 69,8 milijuna kuna (18 milijuna KM).