MHI Vestas Offshore Wind dokazao je vodeću poziciju u plutajućem priobalnom vjetru, instalirajući najveću i najsnažniju vjetroturbinu na plutajuću platformu za projekt offshore vjetroelektrana Kincardine, kraj Škotske. Prva turbina V164-9,5 MW instalirana je na platformi Principle Power WindFloat, prva od pet takvih jedinica koja je instalirana u projektu Kincardine, objavio je Vestas. 

Vjetropark Kincardine, koji je razvila Cobra Group, trebao bi biti najveća plutajuća vjetroelektrana na svijetu po kapacitetu. Pet jedinica na projektu bit će instalirano na oko 15 kilometara od obale Kincardineshirea, na dubinama mora od 60 do 80 metara. Očekuje se da će se ova prva jedinica snage 9,5 MW usidriti na mjestu projekta u prosincu 2020. "Ponosni smo što imamo najmoćnije turbine instalirane na plutajućoj obalnoj vjetroplatformi", rekao je direktor projekta MHI Vestas, Allan Birk Wisby. 

U tvrtki Cobra Group kažu da će plutajuća vjetroelektrana Kincardine biti najveća ikad izgrađena. "Instalacija najveće turbine koja je ikad postavljena na plutajući temelj predstavlja veliku prekretnicu za projekt i jako se radujemo što ćemo vrlo brzo generirati snagu na toj lokaciji.", stoji u objavi. Očekuje se da će VE Kincardine napajati približno 35.000 škotskih domaćinstava.