PEPO Energy, zajednička tvrtka švicarske energetske kompanije MET Group i tvrtke Arhar Teh, pustila je u rad elektranu na bioplin snage 1,2 MW u Novom Miloševu u Srbiji

U toj elektrani, izvijestila je MET Group, ostatci iz poljoprivredne biomase koristit će se za proizvodnju bioplina te potom dobivanje električne i toplinske energije. Vrijednost projekta je pet milijuna eura. 


Hrvatska, Slovenija i Crna Gora 

Zorana Mihajlović, potpredsjednica vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike, naglasila je važnost gradnje nove elektrane na bioplin u Srbiji, uz 28 postojećih. 

"Trenutačno, gradimo još 73 elektrane na bioplin u Srbiji, snage približno 100 MW, a koje će biti završene za godinu, dvije te će tada Srbija iz bioplina proizvoditi više električne energije nego Hrvatska, Slovenija i Crna Gora zajedno", rekla je Zorana Mihajlović.

"Elektrana PEPO još je jedna prekretnica u našoj strategiji obnovljivih izvora i pokazuje našu snažnu predanost zelenoj i održivoj budućnosti. Također, ona podupire našu posvećenost Srbiji, gdje MET posluje od 2009. godine", istaknuo je Benjamin Lakatos, izvršni direktor MET Grupe, dodajući kako ova kompanija želi i dalje ulagati u srpsko gospodarstvo.