RWE i Northland Power jačaju svoju poziciju na njemačkom offshore tržištu. Naime, tvrtke su udružile snage kako bi zajedno razvile klaster vjetroelektrana od 1,3 GW u njemačkom Sjevernom moru. Partneri su uspostavili strukturu zajedničkog ulaganja kroz koju planiraju zajednički razviti i izgraditi tri vjetroparka, za koje se očekuje da će početi komercijalno raditi između 2026. i 2028. 

RWE Renewables će imati 51%, a Northland Power 49% udjela. Novi klaster vjetroelektrana na moru uključuje ukupno tri zakupa vjetroelektrana na moru, koji se nalaze sjeverno od otoka Juista. Za jednu lokacija (N-3.8) snage 433 MW već su osigurano na posljednjoj njemačkoj aukciji vjetroelektrana na moru. Ostala dva zakupa dodat će novih 900 MW kapaciteta i očekuje se da će biti stavljeni na dražbu 2023. Za obje lokacije novi joint venture ima prava ulaska. 

Kako bi formirao novi klaster na Sjevernom moru, Northland Power se pridružuje RWE-u u razvoju priobalne lokacije N-3.6 (prethodno poznate kao Delta Nordsee 1&2), koja ima planirani kapacitet od 480 MW. Istovremeno, RWE preuzima veći udio – 51% udjela u usporedbi s prethodnih 15% – u lokaciji od 433 MW N-3.8 (prethodno poznatoj kao Nordsee 2) i 420 MW offshore zakupu N-3.5 (prethodno poznatom kao Nordsee 3). Klaster će biti u neposrednoj blizini postojeće vjetroelektrane Nordsee One snage 332 MW u kojoj su Northland i RWE već partneri, objavio je RWE.