Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) na središnjem portalu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću e-Savjetovanja pokrenulo je savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva je 266 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 350 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan ili više projekata, može dodijeliti najviše 20 milijuna kuna. 

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim tvrtkama koje su registrirane za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s NKD-om. 


Priprema dokumentacije 

MZOE javlja kako će se financirati projekti koji podupiru ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije te smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji uvođenjem sustava za korištenje obnovljivih izvora, dok prihvatljive aktivnosti uključuju pripremu dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno – tehničke dokumentacije, provedbu aktivnosti energetske obnove i aktivnosti upravljanja projektom. 

E-savjetovanje je otvoreno do 15. lipnja te do tada zainteresirani prijavitelji mogu postavljati pitanja i dobiti sva potrebna pojašnjenja od Ministarstva.  

Objava Poziva, pak, planirana je tijekom lipnja.