U Varaždinu je ovaj tjedan najavljena sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja se održava u utorak, 30. studenoga. Najvažnija točka te sjednice je, naravno, donošenje proračuna za sljedeću godinu. 

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić je izjavio kako će glavne odrednice razvoja u sljedećem razdoblju biti obrazovanje, zdravstvo, ulaganje u cestovnu infrastrukturu, gospodarstvo i zaštita okoliša, objavljeno je na stranicama Varaždinske županije

Tako se iz proračuna za iduću godinu, među ostalim, predviđa dodjela sredstava za projekt Bukotermal koji će pridonijeti energetskoj samodostatnosti te županije, smanjenju emisija CO2 i proizvodnji energije. 

Podsjećamo, radi se o tvrtki koju su 2019. godine osnovale Varaždinska županije i općina Mali Bukovec. Tvrtka Bukotermal je prije godinu dana dobila dozvolu za istraživanje potencijala geotermalne energije na istražnom prostoru Lunjkovec-Kutnjak te u budućnosti namjerava proizvoditi električnu i toplinsku energiju. Za tu geotermalnu elektranu je, među ostalim, već izrađeno idejno rješenje.