Mogućnosti ulaganja u geotermalnu bušotinu Križevčanka-1

Autor: B.O. Objavljeno: 24.08.2021. 🕜 08:39 Lokacija: Križevci

Predstavnik švicarske tvrtke posjetio Križevce

Generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji Slobodan Mikac i predstavnik švicarske tvrtke Cleag Lorenz Ueing posjetili su početkom ovog tjedna Križevce kako bi se upoznali s mogućnostima ulaganja u geotermalnu bušotinu Križevčanka-1. 

"Drago mi je da ste došli u Križevce i zahvaljujem na pruženoj mogućnosti predstavljanja potencijala naše geotermalne bušotine", istaknuo je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predstavivši izrađene studije o iskorištavanju geotermalnog potencijala i mogućnost korištenja geotermalne bušotine za grijanje kompleksa javnih zgrada koje su u blizini tog izvora. 

K tomu, osvrnuo se na ostale projekte grada kao što su poticanje energetske učinkovitosti u prometu, tj. planiranje uspostave intermodalnog načina prijevoza robe i putnika, potom izgradnju velike sunčane elektrane na području Trstenika, a govorio je i o projektiranju novog naselja Kosov breg koje će biti u skladu s današnjim standardima gradnje i održivim tehnologijama.

 

Suradnja i podrška 

Detaljniji potencijal korištenja geotermalne energije u gradu predstavila je savjetnica za gradnju i prostorno uređenje Petra Orehovački, objavljeno je na stranicama Grada Križevaca

Nakon sastanka, organiziran je obilazak lokacije na kojoj se nalazi geotermalna bušotina. 

Generalni konzul i predstavnik tvrtke Cleag tom su prilikom istaknuli zadovoljstvo viđenim, pohvalili planove Križevaca i napomenuli kako su otvoreni za daljnju suradnju i podršku.

TAGOVI