Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Lučino razdolje bi trebao biti završen do trećeg tromjesečja 2022. godine, izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić na prošlotjednom radnom sastanku s Dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Markom Pavićem

"Projekt Lučino razdolje je prije nekoliko godina bio u nekakvoj fazi 'izgubljenosti', a ovako postaje jedan od svijetlih primjera. Siguran sam kako će stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije u konačnici 2022. godine doživjeti trajno rješenje pitanja gospodarenja otpadom", rekao je Ćorić. 


Potpisivanje ugovora 

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić napomenuo je kako će 70 posto sredstava za CGO Lučino razdolje biti osigurano iz EU fondova. "Imali smo kvalitetan sastanak, dogovorena je i dinamika aktivnosti koje nam predstoje. Centar će proraditi u trećem kvartalu 2022., a veselimo se skorom potpisivanju ugovora", rekao je Pavić. 

Župan Dobroslavić je istaknuo kako slijedi važan i najosjetljiviji dio posla, a to je izrada projekta i izvođenje radova. "Očekujem da ćemo Centar imati u 2022. godini. Koliko je on važan, ne treba posebice naglašavati. Sva se postojeća odlagališta moraju što prije zatvoriti, a to je jedino moguće ako riješimo novi sustav, a to znači Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje i šest pretovarnih stanica", rekao je Dobroslavić, objavljeno je na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije.