Babina Gora dobiva regionalni značaj

Autor: B.O. Objavljeno: 25.09.2019. 🕜 08:45 Lokacija: Gospić

Ličko-senjska županija u KODOS-u

Ličko-senjska županija nedavno je pristupila Centru za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS. 

Ličko-senjski župan Darko Milinović ocjenjuje kako će budući regionalni sustav gospodarenja otpadom pokazati da ta djelatnost može biti i pozitivna, a ne samo problematična. 

Karlovački župan Damir Jelić je istaknuo kako je odgovarajuće zbrinjavanje otpada i pročišćavanje otpadnih voda preduvjet bilo kakvog daljnjeg industrijskog ili turističkog razvoja i kvalitetnog življenja. 


Novac za izgradnju

Također, podsjetio je kako je realizacija ovog županijskog projekta krenula još 2006. odabirom lokacije CGO-a na Babinoj Gori kod Karlovca, javlja Ličko-senjska županija. U međuvremenu je projekt dobio regionalni značaj pa će se tu zbrinjavati i otpad iz dijelova Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije. 

Za izgradnju CGO-a Babina Gora novac je osiguran u 90 postotnom dijelu iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a preostalih 10 posto kroz dvije ili tri proračunske godine će osigurati članovi KODOS-a, gradovi Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Ozalj, Slunj te Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Ličko-senjska županija.

TAGOVI