Dogovorene aktivnosti oko CGO-a Lučino razdolje

Autor: B.O. Objavljeno: 25.11.2019. 🕜 08:29 Lokacija: Dubrovnik

Centar bi trebao biti završen do trećeg tromjesečja 2022. godine

Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Lučino razdolje bi trebao biti završen do trećeg tromjesečja 2022. godine, izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić na prošlotjednom radnom sastanku s Dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Markom Pavićem

"Projekt Lučino razdolje je prije nekoliko godina bio u nekakvoj fazi 'izgubljenosti', a ovako postaje jedan od svijetlih primjera. Siguran sam kako će stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije u konačnici 2022. godine doživjeti trajno rješenje pitanja gospodarenja otpadom", rekao je Ćorić. 


Potpisivanje ugovora 

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić napomenuo je kako će 70 posto sredstava za CGO Lučino razdolje biti osigurano iz EU fondova. "Imali smo kvalitetan sastanak, dogovorena je i dinamika aktivnosti koje nam predstoje. Centar će proraditi u trećem kvartalu 2022., a veselimo se skorom potpisivanju ugovora", rekao je Pavić. 

Župan Dobroslavić je istaknuo kako slijedi važan i najosjetljiviji dio posla, a to je izrada projekta i izvođenje radova. "Očekujem da ćemo Centar imati u 2022. godini. Koliko je on važan, ne treba posebice naglašavati. Sva se postojeća odlagališta moraju što prije zatvoriti, a to je jedino moguće ako riješimo novi sustav, a to znači Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje i šest pretovarnih stanica", rekao je Dobroslavić, objavljeno je na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije.

TAGOVI