Europska komisija je objavila pregled napretka koji je u području društvene odgovornosti poduzeća i odgovornog poslovnog ponašanja te u području poslovanja i ljudskih prava ostvaren od donošenja strategije za društveno odgovorno poslovanje 2011. godine. 
U središtu pozornosti pregleda su djelovanja Europske komisije, uključujući ona ostvarena u suradnji s Europskom službom za vanjsko djelovanje. 
Elżbieta Bieńkowska, povjerenica za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te mala i srednje velika poduzeća, ističe kako je održivo poslovanje dobro poslovanje. "Odlučni smo ispuniti svoju ulogu u njegovu promicanju. Od donošenja strategije 2011. provedeno je više od 200 mjera i inicijativa EU-a. U ovom se dokumentu prikazuje naše kontinuirano djelovanje na postizanju zelene, održive i prosperitetne Europe. I dalje ćemo surađivati s poduzećima i organizacijama civilnog društva da bismo zajamčili vodeću ulogu Europe u tom području te da bismo se pobrinuli da poduzeća ugrađuju održivo ponašanje u same temelje svog poslovanja", dodala je. 
Iz dokumenta je vidljivo da je zadnjih godina Komisija poduzela važne mjere u svim područjima politika kako bi se pobrinula da poduzeća prate svoj učinak i upravljaju njime te da u svoje temeljne vrijednosti uvrste ljudska prava kao i ekološku i društvenu odgovornost. Nadalje, sve poduzete mjere bile su i u cilju šireg djelovanja Komisije u okviru Programa UN-a do 2030. i ciljeva održivog razvoja.