Vlada Kantona Sarajevo je na nedavno održanoj izvanrednoj sjednici usvojila cjenik komunalnih usluga iz dijela zajedničke komunalne potrošnje. 

Tako su po prvi put detaljno utvrđene sve usluge koje komunalne tvrtke pružaju građanima Kantona Sarajevo. Sukladno tomu, za svaku uslugu je utvrđena i cijena

Osim toga, donesena je Odluka o novom obračunu cijene odvoza otpada za pravne osobe. To je bio jedan od zahtjeva Udruženja poslodavaca te je usvojen novi način obračuna - ne po četvornome metru, već po količini odvezenog otpada. 


Tržišne osnove 

"Za dio zajedničke potrošnje godišnje se izdvaja 17 milijuna KM, koje su se trošile na netransparentan način, zbog čega je postojao veliki prostor za manipulaciju. Način obračuna koji smo usvojili je praksa u svim europskim gradovima. Također, u sklopu ove odluke smo ispunili obećanje poslodavcima kako će se cijena komunalnih usluga koja se pružaju pravnim osobama utvrditi na fer način i na tržišnim osnovama", istaknuo je ministar komunalnog gospodarstva i infrastrukture KS Srđan Mandić

Iz Kantona Sarajevo je priopćeno kako je pravedniji način naplate odvoza otpada za pravne osobe i kontrolirano trošenje sredstava za zajedničku komunalnu potrošnju važna poboljšanja komunalne djelatnosti.