Bosch bilježi snažan rast u Hrvatskoj

Autor: A.H. Objavljeno: 10.06.2015. 🕜 15:24 Lokacija: Zagreb

Pozitivni financijski rezultat pokazuje da je Hrvatska važno tržište za Bosch u Europi

Bosch, vodeći svjetski dobavljač tehnologije i usluga, završio je fiskalnu 2014. godinu s konsolidiranom prodajom od 248 milijuna kuna (33 milijuna eura) u Hrvatskoj, što znači da je zabilježio snažan rast viši od 66 posto. Ukupna neto prodaja iznosila je 305 milijuna kuna (40 milijuna eura) na hrvatskom tržištu, uključujući prodaju nekonsolidiranih društava i interne isporuke povezanim društvima, što znači da se radi o godišnjem porastu od 20 posto. „Ovaj pozitivni rezultat pokazuje da je Hrvatska važno tržište za Bosch u Europi. Očekujemo da će potražnja za našim proizvodima i uslugama koje su ‚tehnologija za životporasti i da će naše lokalno poslovanje biti u daljnjem porastu tijekom 2015. godine”, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch u Hrvatskoj na godišnjoj konferenciji za medije koja je održana u četvrtak, 9. lipnja u Zagrebu.
Od prosinca 2014. godine Bosch Hrvatska preuzela je odgovornost za poslovanje Boscha u Sloveniji. „Bilo mi je drago preuzeti odgovornost za slovensko tržište. Hrvatska i Slovenija imaju mnoštvo sinergija. Dugoročno gledano, to će doprinijeti našoj konkurentnosti, unatoč izazovima tržišta”, naglasila je Kudrić, koja je također imenovana generalnom direktoricom za Robert Bosch d.o.o. Slovenija. Prema podacima iz travnja 2015. godine Bosch je u Hrvatskoj imao jednako brojnu radnu snagu kao i prošle godine, oko 70 zaposlenika. Ta brojka uključuje zaposlenike nekonsolidiranih društava i zaposlenike iz Boschevih potpunih preuzimanja BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (sada BSH Hausgeräte GmbH), što je prije bilo zajedničko ulaganje. Očekuje se da će ovaj broj ostati na sličnoj razini tijekom 2015. godine.
Grupa Bosch očekuje da će globalna prodaja u 2015. godini rasti unutar raspona od 3 do 5 posto nakon prilagodbe zbog učinka tečajne razlike. Tijekom 2014. godine Bosch je na tržište stavio mnogo novih proizvoda i povezanih rješenja, uključujući softverska rješenja za pametne sustave grijanja i zgrade kao i za povezanu industriju i povezanu mobilnost. S potpunim preuzimanjima društava BSH Hausgeräte GmbH i Robert Bosch Automotive Steering GmbH, Bosch je osnažio svoju poziciju na područjima pametnih kuća i automatizirane vožnje.

TAGOVI