Energetska obnova požeške bolnice

Autor: B.O. Objavljeno: 30.09.2020. 🕜 15:26 Lokacija: Požega

Vrijednost projekta je 21,6 milijuna kuna, pri čemu bespovratna sredstva iznose gotovo 12,9 milijuna kuna

Energetska obnova Opće županijske bolnice Požega i službeno je završena ovaj tjedan. 

Ukupna vrijednost projekta je 21,6 milijuna kuna, pri čemu bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose gotovo 12,9 milijuna kuna. Fond za sufinanciranje provedbe projekata EU-a na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirao je projekt u iznosu do 5,9 milijuna kuna, čime se vlastiti udio sufinanciranja značajno umanjio. 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 9. listopada 2018., a stručnu pomoć u pripremnom, kao i u provedbenom dijelu projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije. 


Više novca 

Radovima na energetskoj obnovi, javlja Grad Požega, povećala se toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru. K tomu, zamijenjena je vanjska stolarija te unutarnja rasvjeta učinkovitijom. 

Projektom energetske obnove obuhvaćeno je šest zgrada Opće županijske bolnice: zgrade 'nove' i 'stare' bolnice te kardiologije, RTG-a, uprave te patologija. Zgrada je iz energetskog razreda F prešla u B, a ostvarila se ušteda toplinske energije u iznosu od 67,04 posto. 

"Značajna je ušteda energije koju ćemo sada ostvariti što će u budućnosti olakšati financijsku situaciju te će ostati nešto više novca za lijekove i bolesnike", kazao je, među ostalim, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega Željko Glavić.

TAGOVI