Građevinski fakultet kreće s promocijom nZEB gradnje

Autor: N.D. Objavljeno: 29.09.2020. 🕜 10:29 Lokacija: Zagreb

Izgraditi će se mobilna NZEB kuća koja će služiti kao informativni i pokazni centar

Građevinski fakultet u Zagrebu od početka lipnja pa sve do kraja studenog 2022. provodit će novi Obzor 2020 projekt "The NZEB Roadshow, usmjeren je na širenje te razmjenu znanja i iskustava uz zgrade gotovo nulte energije (NZEB). Projekt „The NZEB Roadshow“ ima za cilj okupiti opću i stručnu javnost, djelatnike javne uprave te proizvođače materijala i sustava radi širenja znanja i iskustava vezanih uz zgrade gotovo nulte energije (NZEB). 

Pojam NZEB zgrade će se kroz projekt približiti svim zainteresiranim investitorima, projektantima, radnicima, učenicima srednjih strukovnih škola, studentima, itd. 

MUZA kao inspiracija

Kao središnja točka događaja u Republici Hrvatskoj, izgraditi će se “MUZA” mobilna NZEB kuća koja će služiti kao informativni i pokazni centar za podizanje svijesti o prednostima i specifičnostima NZEB-a i stvorit će potrebne preduvjete za učinkovitu komunikaciju među dionicima. 

Vizija je da ovakva mobilna kuća ponudi stvarno iskustvo NZEB zgrade te će biti opremljena svim potrebnim tehnologijama za pružanje cjelovitih informacija o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije. 

Partneri projekta osim Građevinskog fakulteta su Hellenic Passive House iz Grčke, Zero Energy and Passivhaus Institute for Research iz Italije, Cluster pRO-nZEB iz Rumunjske i Bugarska komora građevinara. 

TAGOVI