Dodijeljene nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Autor: B.O. Objavljeno: 20.12.2019. 🕜 15:25 Lokacija: Zagreb

Izabrani su pobjednici u šest kategorija

Tri organizacije okupljene u kampanju Obnovimo Hrvatsku dodijelile su Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj. Riječ je o organizacijama: Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG), Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava (HUPFAS) i Hrvatska udruga energetskih certifikatora (HUEC). 

Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj ustanovljena je s glavnim ciljem podizanja ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanja izvrsnosti na području zelene gradnje i održivog razvoja, stalnog unapređenja načela dobroga poslovanja i kružnog gospodarstva, a sve kako bi se očuvao okoliš i promicao održivi razvoj društva u Hrvatskoj, ističu predsjednici triju organizacija. 


Škola i hotel 

Od mnoštva pristiglih prijava, povjerenstvo od 11 stručnjaka iz područja zelene gradnje i održivog razvoja izabralo je pobjednike u šest kategorija. 

Načelnice Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Ines Androić Brajčić i Irena Križ Šelendić primile su Godišnju nagradu za zelenu gradnju i održivi razvoj u kategoriji Osoba godine za 2019.  

Dobitnik nagrade u kategoriji Institucija/Organizacija godine je Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. U kategoriji Građevina godine – Novogradnja, nagrađen je projekt Grand Park hotel Rovinj, priopćeno je iz HSZG-a. 


Zelena infrastruktura 

Opsežna transformacija zgrade dječjeg vrtića Loptica je zajednički pothvat Grada Koprivnica i Regionalne energetske agencije Sjever te je ova građevina dobitnik nagrade u kategoriji Građevina godine – Rekonstrukcija. 

Studije i strategija razvoja zelene infrastrukture Siska predstavlja primjer dobre prakse na nacionalnoj razini u planiranju zelene infrastrukture u urbanim područjima Hrvatske. Iz tog razloga je ovaj projekt proglašen Projektom godine. 

U kategoriji Studentski projekt godine, dva projekta su dobitnici priznanja: Revitalizacija zemljišta gospodarske namjene – Grad Sveti Ivan Zelina i projekt ekološkog kampa RE:HUB, Velika Gorica.

TAGOVI