Energetski učinkovita rasvjeta na Lopudu

Autor: B.O. Objavljeno: 20.05.2022. 🕜 12:38 Lokacija: Dubrovnik

Bespovratna sredstva osiguravaju polovicu investicije

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) donijelo je Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2022. godini. Među odobrenim projektima za financiranje je i 'Nabava i implementacija energetski učinkovite javne rasvjete na otoku Lopudu', izvijestio je Grad Dubrovnik. 

Taj projekt, kojeg je na javni poziv MRRFEU-a prijavio upravo Grad Dubrovnik, ostvario je sufinanciranje u iznosu od 173 tisuće kuna. 

"Dubrovnik se razvija održivim smjerom kroz provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora te se s tim ciljem provodi i cjelovita rekonstrukcija i modernizacija sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, što će, osim financijskih ušteda, pridonijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete", objavljeno je n stranicama Grada Dubrovnika

Sukladno tim nastojanjima, prijavljen je i spomenuti projekt energetski učinkovite javne rasvjete na Lopudu, čija je ukupna vrijednost 352.811,25 kuna. Tako će odobrena bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a osigurati gotovo polovicu potrebnog iznosa.

svijetla budućnost

TAGOVI