Više od dva milijuna kuna ušteda na električnoj energiji

Autor: B.O. Objavljeno: 16.05.2022. 🕜 13:35 Lokacija: Dubrovnik

Javna nabava za projekt obnove dubrovačke javne rasvjete

Nakon provedenog postupka javnog savjetovanja za rekonstrukciju i modernizaciju sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, danas je pokrenut i postupak javne nabave za izvođenje tog projekta. 

Postupak je otvoren do 10. lipnja, do kada se prikupljaju ponude za nabavu robe, odnosno izvršenje predmetnih usluga, procijenjene na 14 milijuna kuna, a što će u konačnici pridonijeti značajnim uštedama, objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika

Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava dubrovačke javne rasvjete obuhvaća 3739 zastarjelih rasvjetnih tijela na širem gradskom području. Postojeći sustav sastoji se od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki, koje će se ovim projektom zamijeniti visokoučinkovitim LED svjetiljkama. To će pridonijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti javne rasvjete. 

Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići ovom rekonstrukcijom, u odnosu na zatečeno stanje, veća je od dva milijuna kuna godišnje, a dodatno će se značajno smanjiti i troškovi održavanja sustava. 

Grad Dubrovnik to ulaganje financira kreditom Hrvatske banke za obnovu i razitak (HBOR), s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.

svijetla budućnost

TAGOVI