Dubrovnik: 14 milijuna kuna za javnu rasvjetu

Autor: B.O. Objavljeno: 29.04.2022. 🕜 08:59 Lokacija: Dubrovnik

Savjetovanje o rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete traje do 2. svibnja

U tijeku je javno savjetovanje za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Dubrovnika. Javno savjetovanje traje do 2. svibnja, a omogućuje svim prijaviteljima da u okviru postupka izraze svoje prijedloge za modifikacijom natječajne dokumentacije, ako to smatraju potrebnim. 

Po završetku postupka te objavi izvješća, Grad Dubrovnik pokrenut će postupak nabave za izvođenje projekta. 

U tom gradu podsjećaju kako će se projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete provoditi na širem gradskom području te će obuhvatiti 3755 zastarjelih rasvjetnih tijela. Naime, postojeći sustav javne rasvjete sastoji se od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki. 

"One će se zamijeniti visokoučinkovitim LED svjetiljkama koje pridonose zaštiti okoliša i povećavaju energetsku učinkovitost sustava javne rasvjete", objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika.

 

Troškovi održavanja 

Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići izvedbom rekonstrukcije u odnosu na zatečeno stanje veća je od dva milijuna kuna godišnje. Dodatno, značajno će se smanjiti troškovi održavanja sustava koji nisu zanemarivi. 

Ukupni iznos ulaganja je 14 milijuna kuna.

Grad Dubrovnik to ulaganje financira kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.

svijetla budućnost

TAGOVI