Provjera usklađenosti zbog energetskih certifikata

Autor: B.O. Objavljeno: 04.05.2022. 🕜 08:05 Lokacija: Zagreb

MPGI posebice upućuje na usklađenje s novim algoritmima za izračun energetskog svojstva zgrada

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine (MPGI) poziva zainteresirane subjekte na prijavu računalnih programa za verifikaciju, tj. provjeru usklađenosti s važećim propisima za izračun energetskog svojstva zgrada, u svrhu izračuna odnosno izdavanja energetskih certifikata zgrada. 

U sklopu verifikacije, javlja MPGI, provjeravat će se usklađenost s važećim propisima (u trenutku početka procesa verifikacije) za izračun energetskog svojstva zgrade u svrhu izdavanja energetskog certifikata, a koji su objavljeni na poveznici: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine - Područje energetske učinkovitosti (gov.hr).

 

Energetska svojstva 

MPGI posebice upućuje na usklađenje s novim algoritmima za izračun energetskog svojstva zgrada: Algoritmi i proračunske procedure potrebne za ažuriranje i nadogradnju računalnog programa za proračun energetskog svojstva zgrade (objavljeno 5. listopada 2021., u obveznoj primjeni od 1. lipnja ove godine) te na Algoritam za pripremu meteoroloških podataka kod izračuna energijskog svojstva zgrada (objavljen 8. prosinca 2020., u obveznoj primjeni od 1. linja 2022.).  

Prijava treba sadržavati podatke (ime i prezime, adresu, OIB, email, broj mobitela) osobe koja je u vlasništvu računalnog programa koji se verificira ili je opunomoćena za zastupanje. U prijavi je potrebno navesti naziv računalnog programa koji se prijavljuje za verificiranje te tražene podatke poslati na adresu elektroničke pošte: energetska.ucinkovitost@mpgi.hr. 

Ostale potrebne podatke za provođenje verifikacije navedene osobe dostavljaju naknadno na zahtjev MPGI-ja tijekom verifikacije. 

Prijave se MPGI-ju podnose najkasnije do 5. lipnja.

TAGOVI