Fond za obnovu vodit će Snežana Penović

Autor: N.D. Objavljeno: 14.06.2022. 🕜 13:32 Lokacija: Zagreb

Dosadašnja v.d. ravateljica Fonda preuzima čelnu poziciju

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu donesena je Odluka o izboru i imenovanju ravnateljice Fonda za obnovu. Tako je na temelju provedenog javnog natječaja predložena i jednoglasno potvrđena dosadašnja privremena ravnateljica Snežana Penović, koja je na tu poziciju došla nakon što je mjesto napustio Damir Vanđelić.

Snežana Penović će ovu funkciju, ključnu za obnovu od potresa obavljati na mandatno razdoblje od četiri godine. Penović je diplomirana inženjerka građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina obnašala je niz dužnosti u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu do načelnice odjela građevinske inspekcije. 

Iskustvo

Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku 2021. te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove a od prosinca 2021. obavljala je funkciju vršiteljice dužnosti ravnatelja. Podsjetimo, Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda za obnovu objavljen je 6. travnja 2022. godine a u zakonskom roku na javni natječaj prijave je podnijelo 13 kandidata od kojih je 8 kandidata ispunilo formalne uvjete natječaja. 

Za provođenje natječaja imenovano je posebno stručno povjerenstvo. Istovremeno, na današnjoj sjednici Upravnog vijeća donijeta je i Odluka o imenovanju zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu, a tu će funkciju obavljati Krešimir Dominis, dosadašnji savjetnik ravnatelja Fonda odnosno direktor službe za praćenje tijeka obnove, izvještavanje i poslovne procese, kontrolu javne nabave iz EU Fonda solidarnosti. 

Dominis je magistar ekonomije koji je svoju karijeru gradio u privatnom sektoru u vodećim međunarodnim korporacijama za razvoj nekretnina GTC S.A., Trigranit i Bluehouse Capital Group. U Ministarstvo državne imovine dolazi 2018. godine u Upravu za trgovačka društva gdje radi do 2021. godine kad prelazi u Fond za obnovu.

TAGOVI