Rapisan javni poziv za ZelEn za 2021.

Autor: B.L. Objavljeno: 21.05.2021. 🕜 11:15 Lokacija: Zagreb

Donirat će se projekto energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i gospodarenja energijom

HEP Opskrba i HEP raspisali su javni poziv za ZelEn za 2021. godinu. Radi se o natječaju za donacije projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva. Ukupna vrijednost donacija iznosit 1 mil. kuna. 

ZelEn je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora koji su registrirani u sustavu jamstva podrijetla. Radi se o jedinstvenom proizvodu HEP Opskrbe koji je namijenjen kupcima koji su se u svojem poslovanju odlučili za društvenoodgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora. Sredstva ostvarena prodajom ZelEna prikupljaju se u fondu iz kojega se doniraju projekti iz područja obnovljivih izvora, energetske učinkovitosti i sustavnog gospodarenja energijom.
U četiri je ciklusa do sada izvedeno je 11 projekata u ukupnoj vrijednosti 3,3 mi. kuna. Sada je više od 130 kupaca ZelEna kupnjom zelene električne energije osiguralo preduvjete za raspisivanje novog javnog poziva za donaciju projekata koji se realiziraju sredstvima iz fonda ZelEn.

Sudionici natječaja mogu biti isključivo registrirane javne ustanove sa sjedištem u Hrvatskoj koje su osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima i u kojima vlasnik, odnosno osnivač ne obavlja djelatnost radi stjecanja dobiti. Prijavitelji moraju posjedovati projektnu dokumentaciju za izvedbu energetske učinkovitosti i uvođenja obnovljivih izvora energije sa sveobuhvatnim troškovnicima i projektantskom procjenom investicije.

Javni poziv za prijavu na natječaj otvoren je do 15. srpnja 2021. godine. 

TAGOVI