20 godina proizvodnje plina na Jadranu

Autor: N.D. Objavljeno: 23.10.2019. 🕜 14:12 Lokacija: Pula

INA planira produljiti životni vijek polja na Jadranu

Na proizvodnoj platformi IVANA A, udaljenoj 36 kilometara od najbližeg kopna, INA je danas obilježila 20 godina kontinuirane proizvodnje prirodnog plina u Jadranu. Tom su prilikom u posjet posadi platforme stigli ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, predsjednik Agencije za ugljikovodike Marijan Krpan te predstavnici menadžmenta Ine predvođeni predsjednikom Uprave Sándorom Fasimonom. U 20 godina iz sjevernog Jadrana je eksploatirano više od 21 milijarde m3 plina. 

INA je najveća kompanija u Republici Hrvatskoj i ova plinska polja su važna za naše poslovanje. Isto tako, važna su i za cjelokupni energetski sustav Republike Hrvatske. U narednom razdoblju planiramo razradne projekte kojima ćemo produljiti životni vijek ovih polja. Cilj naše djelatnosti Istraživanja i proizvodnje nafte i plina je maksimalizirati postojeće potencijale na domaćem terenu, kako na moru tako i na kopnu. To smo ugradili i u razvojne smjernice jer i za 15 godina želimo biti ponosni na našu kompaniju te ostati pouzdan partner hrvatskog gospodarstva.“, istaknuo je tom prilikom Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine. 

INA mnogo ulaže u sigurnost, a rezultat čega je kontinuirana proizvodnja prirodnog plina na Jadranu bez incidenata u 20 godina što je dobra osnova za budućnost ovog Ininog projekta.

TAGOVI