Stigao je novi EGE!

Autor: B.O. Objavljeno: 18.10.2019. 🕜 13:06 Lokacija: Zagreb

Stoljetnica FSB-a, elektromobilnost i razdjelnici topline neke su od tema koje na jedinstven način obrađuje EGE

Premda ih u svakodnevnom prometu ima vrlo malo, električni automobili polako, ali sigurno, uzimaju svoj dio tržišnog kolača. Jer, većina automobilskih kompanija već je duboko zakoračila u elektromobilnost nudeći sve bolje proizvode. Osim toga, primjetno se razvija infrastruktura za njihovo punjenje. Ako se tomu dodaju velika i intenzivna ulaganja u baterijski razvoj, ali i činjenica kako je u mnogim državama moguće dobiti financijski poticaj za kupnju takvih automobila, ne čudi što raste broj novoregistriranih 'električara'. 

Gdje se Hrvatska nalazi na karti elektromobilnosti i kako se u svakodnevici snalaze neki od aktualnih modela električnih automobila, pročitajte u novom broju časopisa EGE


Negativni kontekst 

Također, novi EGE koji ima čak 164 stranice donosi brojne zanimljivosti iz bogate povijesti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu - najstarijeg i najvećeg od strojarskih fakulteta u Hrvatskoj koji ove godine obilježava svoju stoljetnicu. 

Osim toga, u novome časopisu EGE moguće je saznati nešto više o razdjelnicima troškova toplinske energije u sustavima grijanja koji su sve češća tema u medijima. Naravno, pri tome se uvijek radi o negativnom kontekstu. S druge strane, zaboravlja se da su razdjelnici samo pomoćno sredstvo za raspodjelu troškova toplinske energije na krajnje potrošače i da za njihovu primjenu postoji nekoliko uvjeta i preduvjeta. 


Milijuni uređaja 

Što je pak grijanje bez hlađenja? Prema podacima koje je nedavno objavio japanski stručni časopis za tehniku grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije ‘Jarn’, u 2018. je u odnosu na 2017. prodano za 0,6% više klima-uređaja, što znači da je u svijetu ukupno prodano 130,14 milijuna uređaja. 

Više o spomenutim, ali i brojnim drugim temama, moguće je saznati u novom broju časopisa EGE

Na časopis EGE, koji izlazi pet puta godišnje i prati najnovije trendove u energetici se možete pretplatiti OVDJE.

TAGOVI