Suradnja za budućnost

Autor: N.D. Objavljeno: 18.10.2019. 🕜 09:01 Lokacija: Zagreb

Energetika marketing i Fakultet strojarstva neraskidivo su vezani već 28 godina

Povodom stotinu godina Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB), koji se trenutno obilježava brojnim manifestacijama, brojnim studentima, profesorima i poslovnim partnerima obratila se i naša tvrtka, Energetika marketing. Predstavljen je četvrti ovogodišnji broj časopisa EGE koji između 150 stranica sadržaja, obuhvaća i veliki specijal na 30 stranica posvećen Fakultetu, s čijim suradnicima i studentima uspješnu surađujemo od samog početka izlaženja. U proteklih 28 godina koliko tvrtka postoji, te 26 godina otkako izlazi EGE, diplomantima je nakon završetka studija poklonjeno 3.776 jednogodišnjih pretplata, a najboljima i nekoliko knjiga iz naše edicije. 

Također, u proteklih šest godina najboljim studentima dodijeljena je i novčana nagrada. Neki od vodećih nastavnika i znanstvenika FSB-a suatori su i stručni suradnici nekoliko knjiga iz EM literature te sudjeluju u pripremi i radu stručnih skupova koje organiziramo. O svojim studentskim danima i kasnijim radnim iskustvima, koje je uspješno rješavao zahvaljujući znanju koje je dobio pohađajući FSB, govorio je glavni urednik časopisa EGE g. dipl. ing. Branko Iljaš poručujući da je ulaganje u znanje najvažnije za uspješan profesionalni život. 

Prof. em. Tonko Ćurko, koji je u periodu 2002.-2006. bio dekan fakulteta, predstavio je svoj rad na fakultetu te izrazio veliku želju da uskoro započne dugo priželjkivana energetska obnova tog zdranja. Bivši student, a danas član Uprave Adrisa, mag. ing. Damir Vanđelić sa studentima je podijelio svoja poslovna iskustva naglašavajući važnost cjeloživotnog obrazovanja i radnu etiku koju fakultet daje. Izvršni urednik EGE-a dipl. ing. Boris Labudović predstavio je zadnji broj časopisa EGE te najavio predstojeće stručne skupove u ovoj i idućoj godini, dok su Boris Odorčić i Nina Domazet govorili o novim trendovima u industriji i digitalnim medijima, posebice portalu Energetika-net koji mjesečno čita više od 32.000 jedinstvenih korisnika u zemlji i okruženju. 

TAGOVI