FER pokreće tri nova diplomska studija na engleskom jeziku

Autor: N.D. Objavljeno: 04.09.2020. 🕜 13:29 Lokacija: Zagreb

Upis preve generacije studenata očekuje se u akademskoj 2021./2022.

Brojni strani studenti koji svake godine iskazuju interes za studiranje na zagrebačkom FER-u sada će moći pohađati studijske programe na engleskom. U sklopu projekta „Međunarodni sveučilišni diplomski studijski programi iz elektrotehnike i računarstva – FER-IN“ na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva razvijena su tri nova diplomska studijska programa na engleskom jeziku, koji s upisom prve generacije studenata započinju već u akademskoj godini 2021./2022. 

Projekt FER-IN odgovorio je interesima šire međunarodne zajednice studenata preddiplomskih studija, koji svoj diplomski studij žele realizirati na FER-u te omogućio razvoj tri međunarodna sveučilišna diplomska studijska programa u području tehničkih znanosti pod nazivom: „Elektrotehnika i informacijska tehnologija“, „Informacijska i komunikacijska tehnologija“ i „Računarstvo“. 

Propulzivni sektori

Elektrotehnika i računarstvo predstavljaju najpropulzivnije sektore u smislu ostvarenih prihoda i mogućnostima pri zapošljavanju, a prema relevantnim projekcijama potrebe za brojem zaposlenih u ovim sektorima rast će i nadalje u svim projekcijskim razdobljima. Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu. 

Prvu i najveću ciljnu skupinu projekta FER-IN čine svi studenti koji će u predstojećem razdoblju, počevši od listopada 2021. godine, nakon što studijski programi prođu hrvatske i međunarodne akreditacijske postupke, pohađati navedene studijske programe. a interes se očekuje i od nastavnog i nenastavno osoblja fakulteta. 

TAGOVI