Hrvatski Telekom počinje nuditi električnu energiju

Autor: N.D. Objavljeno: 06.12.2013. 🕜 12:54 Lokacija: Zagreb

HT nudi 5% niže cijene za kućanstva i do 30% niže cijene za poslovne korisnike

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, od 9. prosinca počinje građanima i poduzećima nuditi električnu energiju. Cijena struje koju nudi HT niža je 5% u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30% za poslovne korisnike. Osim toga, HT je jedini od svih opskrbljivača koji ne naplaćuje fiksnu naknadu za opskrbu električnom energijom, koja za kućanstva iznosi 9,25 kuna mjesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna s PDV-om. HT je za prve korisnike pripremio bonus dobrodošlice, ako ugovore uslugu do kraja godine svaki novi privatni korisnik električne energije dobiva dodatni popust u iznosu od 300 kn. U slučaju poslovnih korisnika, iznos bonusa u navedenom razdoblju je 575 kn, raspodijeljenih kao i kod privatnih korisnika na prvi, odnosno nekoliko ostalih računa dok se ne iskoristi ukupni iznos popusta, priopćeno je iz HT-a. 
Također, korisnik usluge električne energije kod HT-a nije dužan potpisati ugovornu obvezu s minimalnim trajanjem da bi ostvario najbolje cijene, što znači da u bilo kojem trenutku bez penala može promijeniti opskrbljivača. Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom (od 220 kWh mjesečne potrošnje) sva kućanstva koja se prijave do kraja godine uštedjet će prve godine do 26%, u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača. 
U ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11% svake sljedeće godine. Kod poslovnih korisnika uštede su još veće, te one iznose 30% prve godine, odnosno 22% svake sljedeće godine u odnosu na uslugu dominantnog opskrbljivača. Točan iznos uštede korisnik može izračunati uz pomoć on-line kalkulatora dostupnog na web stranici.

TAGOVI