Transformacija EPS-a

Autor: B. O. Objavljeno: 14.06.2024. 🕜 10:34 Lokacija: Beograd (Srbija)
  • Zastava na zgradi sjedišta EPS-a u središtu Beograda (foto: BL, listopad 2019.)

• EPS, zgrade
    Izvor: B.L.

Cilj planiranih reformi je da EPS postane tržišno orijentirana, profitabilna kompanija usmjerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje zelenih ciljeva

Skupština Elektroprivrede Srbije (EPS) prihvatila je Plan transformacije te najveće energetske tvrtke u toj zemlji. Planom se utvrđuju promjene organizacijske strukture i unaprjeđenje operativnih i financijskih procesa. Prihvaćanjem tog plana, Srbija je ispunila bitnu strukturnu stavku u sklopu aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)

"Promjene u organizacijskoj strukturi usmjerene su, među ostalim, na unaprjeđenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga, uz povećanje sigurnosti sustava i podataka, učinkovitije upravljanje ulaganjima i ljudskim resursima. Strukturne promjene bit će provedene u cijelom sustavu, uz precizno utvrđene procedure i odgovornost", objavljeno je na stranicama EPS-a

Cilj planiranih reformi je da EPS postane tržišno orijentirana, profitabilna kompanija usmjerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende. Ostvarenjem Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprijediti operativne značajke kako bi u nadolazećim godinama mogao konkurirati najrazvijenijim kompanijama poput onih u Europskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog ulagačkog ciklusa, uz smanjenje troškova. 

U tijeku je osnivanje Ureda za transformaciju, koju će činiti zaposlenici EPS-a i vanjski stručnjaci. Zadatak tog ureda bit provedba Plana transformacije.

TAGOVI