Vinkovci dobivaju suvremeni toplinarski sustav

Autor: B.L. Objavljeno: 08.03.2021. 🕜 09:46 Lokacija: Vinkovci

Traži se izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt osuvremenjavanja

Projekt 'Izrada projektno-tehničke dokumentacije suvremenog energetsko učinkovitog toplinskog sustava grijanja u Gradu Vinkovcima' razvija se u okviru napora Grada koji su usmjereni na pripremu zaliha strateških projekata regionalnog razvoja. Svrha projekta je izrada projektno-tehničke dokumentacije i stvaranje preduvjeta za izgradnju samostojeće kotlovnice A i pripadajućeg toplovoda i za renovaciju i osuvremenjavanje pet postojećih kotlovnica S122, S108, S103, HŽ, S96 i pripadajućih toplovoda kako bi se postiglo smanjenje finalne potrošnje energije kod krajnjih korisnika i emisija ugljičnog dioksida, ali i poboljšala energetska učinkovitost toplinarskog sustava u Vinkovcima.

Cilj projektnog prijedloga je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sve spomenute objekte toplinarskog sustava (kotlovnice i toplovode). Uz to, mjere na osuvremenjavanju sustava obuhvatit će i rekonstrukciju sa zatvorenog izravnog toplinskog sustava na zatvoreni neizravni sustav, tako da rad podstanica bude neovisan o sustavu, a bit će provedena i zamjena kotlova na mazut plinskim kondenzacijskim kotlovima, odnosno primijenit će se učinkovita i tehnički naprednija rješenja izvora topline.

Nositelj projekta je Grad Vinkovci, a partner Vukovarsko-srijemska županija, dok stručnu pomoć pri provedbi projekta pruža Razvojna agencija Vukovarsko – srijemske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 751 401,20 kuna, od čega europsko sufinanciranje čini 638 691,01 kuna. Projekt se provodi od 1. rujna 2020., a trebao bi biti dovršen 1. ožujka 2023. godine, objavila je vinkovačka komunalna tvrtka GTG koja, između ostaloga, upravlja i gradskim toplinarskim sustavom. 

TAGOVI