E.ON nudi inovativna energetska rješenja za sve kategorije kupaca

Autor: N.D. Objavljeno: 04.10.2022. 🕜 12:53 Lokacija:

E.ON je razvio ectogrid™, zatvorenu mrežu za grijanje i hlađenje s niskim temperaturama, koja zgrade povezuje cjevovodom pa svaka zgrada izmjenjuje višak topline ili hladnoće s drugima. Svaka zgrada ima dizalice topline i rashladne uređaje za stvaranje potrebne temperature. Tu je i IQ Energy za energetski intenzivne industrije.

Tek što je izašla iz jedne, zdravstvene krize, s pandemijom koronavirusa koja je opsegom i trajanjem zaustavila i gospodarstvo, ostavivši negativne posljedice, Europa se ponovno našla u novoj krizi. S agresijom Rusije na Ukrajinu krajem prošle zime EU se “smrzla”, shvativši da je njena ovisnost o energiji iz Rusije prevelika i da, zapravo, može biti kobna ako se opskrba oteža i poremeti. Već i prije aktualne energetske krize Unija je razvila prijedloge za provođenje energetske tranzicije, poznat kao paket zakonskih prijedloga ‘Fit for 55’, s 13 propisa čijom bi primjenom EU do 2050. postala klimatski neutralna. Kao posljedica izlaska iz pandemije te kasnije, agresije na Ukrajinu razvijen je plan 'REPowerEU'. 
 
Paket prijedloga 'Fit for 55' zahtijeva i poboljšanje infrastrukture pa raste potražnja za energetskim infrastrukturnim rješenjima (EIS), kakve nudi i E.ON. Riječ je o rješenjima za povećanje energetske učinkovitosti i proizvodnju električne energije, kojima se smanjuju emisije ugljičnog dioksida. Jednako su primjenjiva za javne i privatne, kao i gospodarske korisnike i različite industrije, bez obzira na veličinu. 

EctogridTM za optimalnu energetsku tranziciju

E.ON je razvio ectogrid™, zatvorenu mrežu za grijanje i hlađenje s niskim temperaturama, koja zgrade povezuje cjevovodom pa svaka zgrada izmjenjuje višak topline ili hladnoće s drugima. 

Svaka zgrada ima dizalice topline i rashladne uređaje za stvaranje potrebne temperature. I kod zahtjeva za povećanjem proizvodnje iz obnovljivih izvora ne nalazimo se u slijepoj ulici, naprotiv, takva je energija najjeftinija i najčišća koju smo sami u stanju proizvesti, a 'REPowerEU' potiče golema ulaganja u proizvodnju energije iz vjetra i sunca. Kompanije čije je temeljno poslovanje najviše pogođeno tranzicijom energije i resursa one su koje najagresivnije ulažu u novu energiju. 
žena na računalu

Studija globalne konzultantske kuće Bain & Company za 2022. ističe da su to projekti s niskim udjelom ugljika, uključujući obnovljivu energiju, te proizvodnja, hvatanje i skladištenje ugljika, zeleni vodik i novi oblici električne mobilnosti. Čak 125 vodećih svjetskih tvrtki za energiju i prirodne resurse prema tržišnoj kapitalizaciji, potvrdilo je da preraspoređuje kapital prema projektima s nižim udjelom ugljika. Ta ulaganja kao da brišu poslovne granice, jer naftni i plinski velikani otkrivaju sunce i vjetar. 

Solarna rješenja by E.ON

I građanima su privlačne mogućnosti opskrbe iz takvih izvora, što uostalom pokazuje i velik interes za državne subvencije za sufinanciranjem ugradnje solarnih panela na krovove privatnih objekata. Vodeći se očekivanjima od uštede, kao vlastitom doprinosu 'REPowerEU', ujedno daju vjetar cijeloj industriji koja će realizacijom projekata stvarati i gospodarski efekt. I E.ON u tržištu sunčanih elektrana vidi priliku za daljnji iskorak. Kao predvodnik zelene energetske tranzicije, provodi niz suradnji s gospodarskim subjektima, kojima se sunčeva energija iskorištava maksimalno moguće. 

Ona osigurava uvjete za rad sustava, štedi energetske resurse i značajno smanjuje financijske izdatke. U velikom rasponu rješenja za energetsku infrastrukturu E.ON ne zanemaruje velike potrošače. Za energetski intenzivne industrije namijenjen je IQ Energy, holističko rješenje koje integrira digitalnu tehnologiju, povezujući proizvodnju, elektranu, vanjske mreže i tržište električne energije. E.ON svojim rješenjima pomaže kupcima od kućanstava do zajednica, gradova i industrija da doprinosu ciljevima zelene energetske tranzicije i pri tome postignu bolju energetsku učinkovitost koja je iznimno bitna u vremenima izrazite promjenjivosti cijena energenata.
ruke

TAGOVI