Za svakoga ponešto...

Autor: B.L. Objavljeno: 08.02.2022. 🕜 13:57 Lokacija:

Bogat je program stručnih skupova koje je ENERGETIKA MARKETING pripremila za ovu godinu. Započinjemo s vodom i njezinom obradom, pripremom, pročišćavanjem i zaštitom i zatim slijedi trenutačno vrlo aktualna tema plina. Nastavljamo s novim rješenjima u prometu, električnim i svim drugim alternativnim vozilima, a početkom srpnja slijedi oprema pod tlakom. Početak jeseni posvećen je energetici, energetskim i procesnim postrojenjima, obnovljivim izvorima i energetskoj učinkovitosti, a godinu završavamo robotizacijom, automatizacijom, novim tehnologijama i rasvjetom.

Protekle dvije godine za sve nas koji se bavimo održavanjem stručnih skupova nisu bile baš sjajne. Ipak, i u teškim okolnostima nakon izbijanja pandemije sredinom ožujka 2020. te smo godine ipak uspjeli održati tri stručna skupa. Bio je to 17. hrvatski seminar u tlačnoj opremi, početkom srpnja, kada se stanje ipak malo smililo, te u ranu jesen Hrvatska 4.0 i Nova era prometa, skup koji se u proljeće te godine trebao održati prvi put i to u velikom stilu, uz pristunost svih vodećih proizvođača vozila i njihovih novih rješenja. Na žalost, dogodilo se ono što se dogodilo, no nastavili smo dalje. U kasnu jesen 2020. pandemija je ponovno pokazala zube, zbog čega smo morali odgoditi naš skup Power & Energy Masters. Tako je potrajalo sve do proljeća prošle godine. Prvih 20 godina Plinarskih foruma obilježeno je skromno, uz najveći dopušteni broj sudionika, njih 75, raspodijeljenih u tri dvorane, dok je Power & Energy Masters potom održan početkom lipnja, na novoj lokaciji u Umagu. Ponovno je početkom srpnja održan Seminar o tlačnoj opremi, a jesen je započela odlično. Drugo izdanje skupa Toplinarstvo u Vukovaru s obzirom na odličnu atmosferu podsjetilo nas je na to kako su skupovi nekada izlgedali, a unatoč nešto manjem broju sudionika na 8. klima-forumu u Umagu, novosti, zanimljivosti i ugodnog druženja nije nedostajalo. Potkraj listopada već su se mogle primijetiit naznake ponovnog buđenja pandemije, no Hrvatska 4.0 uspješno je održana po treći put. Nakon toga, epidemiolozi su ponovno uzeli glavnu riječ kada se radi o organizaciji bilo kakvih okupljanja...

Stoga se nadamo da će 2022. konačno biti godina onog dobrog 'starog normalnog' i nastavljamo punom parom...


Voda na dlanu, Zagreb, 10. ožujka

Tema čistoće i higijenske ispravnosti vode u proteklih su dvije godine pomalo ustuknuli pred temama čistoće, zdravstvene i higijenske ispravnosti zraka. No, voda je i dalje itekako važna i za ljudsko zdravlje, ali i za odvijanje brojnih procesa. Sve te novosti, nova tehnička rješenja i zanimljiva dostignuća i ostvarene projekte pokazat će stoga već 2. konferencija Voda na dlanu koja se održava 10. ožujka u Zagrebu, u Kongresnom centru 'Antunović'.

voda na dlanu

Plinarski forum, Zagreb, 31. ožujka

Plin je svakako vruća tema, a svi problemi koji trenutačno muče gotovo sve sudionike u plinskom gospodarstvu utjecali su i na neke naše planove o 'povratku korijenima' kada se radi o Plinarskom forumu. No, kako je plin odnedavno postao 'zelen' i trenutačna plinska kriza neće vječno trajati, za takve će planove biti vremena. U međuvremenu, vidimo se posljednjeg dana ove plinske godine (tj. 31. ožujka) na 21. plinarskom forumu u Zagrebu, također u Kongresnom centru 'Antunović'.

plinarski forum

Nova era prometa, Buzin, Zagreb, 19. svibnja

Broj vozila s alternativnim pogonom, najčešće električnim ili hibridnim, svakoga je dana (i) na našim prometnicama sve više. S druge strane, vozila na CNG i LNG također više nisu novost, a i u samoj organizaciji prometa mnogi hrvatski gradovi sve se više okreću novim rješenjima. Već treći po redu skup Nova era prometa prikazat će sve te novosti i pokazati u kojem se smjeru kreću trendovi u prometu i mobilnosti. Vidimo se stoga 19. svibnja u hotelu 'Aristos' u Buzinu pokraj Zagreba.

nova era prometa

Hrvatski seminar o tlačnoj opremi, Zagreb, 7. srpnja

Propisi iz područja opreme pod tlakom imaju to svojstvo da se mijenjaju svakih nekoliko godina, bez obzira na to radi li se o domaćoj ili europskoj razini. No, svi koji u svojem svakodnevnom radu dolaze u doticaj s opremom pod tlakom sve te promjene i novosti moraju poznavati jer se radi o opremi čiji je siguran i pouzdan rad ključan za cijelo gospodarstvo, ali i očuvanje zdravlja, života i imovine. Hrvatski seminar o tlačnoj opremi koji se ove godine održava 19. put zaredom, nema sumnje, ponovno će okupiti brojne stručnjake. Bit će to početkom ljeta, 7. srpnja u Kongresnom centru 'Antunović'. 

tlačna oprema

Power & Energy Masters, Zadar, 12. - 14. listopada

Naš najstariji stručni skup koji organiziramo vraća se kolosijek vremenskog rasporeda svojeg održavanja. No, nakon gotovo desetljeća održavanja u Istri, u Rovinju, a prošle godine i u Umagu, došlo je vrijeme za još jednu promjenu mjesta održavanja skupa koji je s godinama postao središnje mjesto za okupljanje stručnjaka i razmjenu ideja u području energetike, energetskih i procesnih postrojenja, zaštite okoliša, obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti. Od ove godine Power & Energy Masters se održava u Zadru i to 12., 13. i 14. listopada u hotelu 'Kolovare'

power and energy masters

Svijetla budućnost, Zagreb, 1. i 2. prosinca

U svakom slučaju čeka nas Svijetla budućnost. Zapravo, nije riječ o novom stručmom skupu, već samo o krovnom nazivu za dva naša dobro poznata skupa: Konferenciju o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji Hrvatska 4.0 koja se ove godine održava već četvrti put i Konferenciju o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima koja se nakon dvije godine stanke nastavlja u svojem osmom izdanju. Vidimo se u Zagrebu potkraj godine, 1. i 2. prosinca, u Kongresnom centru 'Antunović'.

svijetla budućnost

TAGOVI