Nova dimenzija hlađenja i grijanja s R 32

Autor: B.L. Objavljeno: 08.04.2022. 🕜 14:35 Lokacija: Zagreb

Rahsladni uređaji Toshiba Universal Smart X savršeno je rješenje za industrijske i komercijalne primjene u području rashladnog učina 100 kW - 25,6 kW. Novorazvijeno Toshibino rješenje nedavno je predstavljeno na tržištu Hrvatske i susjednih zemalja.

Priča o uspjehu Toshibinog rashladnog uređaja Universal Smart X koji u sebi objedinjuje rashladnik i dizalicu topline započela je prije dugo vremena. Naime, Toshiba je još 1997. godine na domaćem, japanskom tržištu predstavila prethodnika današnjeg uređaja USX. U početku je bio predviđen samo za industrijske primjene, no u vremenu koje je uslijedilo kontinuirano se radilo na poboljšanjima funkcija i učinkovitosti. Tako je 2010. godine predstavljen prvi uređaj USX s najvećim učinom na svijetu i visokoučinkovitim inverterskim kompresorom s dvostrukom rotacijom. Taj je uređaj 2017. godine nadmašila sljedeća generacija, da bi sadašnji model 2020. osvojio azijsko, a od listopada 2021. prvi put je dostupan i na europskom tržištu. Istodobno s time, mijenjala se i radna tvar u primjeni u rashladnom krugu, od R 134a, preko R 407C i R 410A, do današnjeg R 32.

toshiba sudionici
Okupljeni sudionici slušaju predavanja

Po svemu, USX predstavlja novu dimenziju grijanja i hlađenja. Tako se zahvaljujući modularnoj izvedbi ostvaruje revolucionarna sigurnost u radu i najkompaktnije dimenzije uz najveću moguću fleksibilnost. Impresivne su i mogućnosti rada, bez obzira na to radi li se o načinu rada za hlađenje pri visokim vanjskim temperaturama zraka ili o cjelogodišnjem grijanju. Pouzdani Toshibin kompresor s dvostrukom rotacijom zahvaljujući kontinuiranoj kontroli u rasponu nazivnog učina 5 - 100% omogućava ostvarivanje vrhunske učinkovitosti, čak i u radu s djelomičnim opterećenjem.

toshiba otkrivanje
Zavjesa se diže...

U svakom slučaju, uređaji Toshiba Universal Smart X savršeno su rješenje za industrijske i komercijalne primjene u području rashladnog učina 100 kW - 25,6 MW. 


Prvi put u Hrvatskoj 

Kako bi hrvatskom, ali i tržištima susjednih zemalja predstavila značajke i mogućnosti primjene uređaja USX, tvrtka Air-Cond, generalni zastupnik za klimatizacijske uređaje Toshiba u 11 zemalja Srednje i Jugoistočne Europe, organizirala je niz stručnih predstavljanja. Prvo od takvih predstavljanja u nizu održano je u 5. travnja ove godine Zagrebu, u hotelu 'International' i okupilo je brojne projektante, instalatere i servisere i predstavnike partnerskih tvrtki iz cijele Hrvatske. Sve važne značajke i pojedinosti vezane uz projektiranje, ugradnju, pogon i održavanje pri tome su predstavili stručnjaci Air-Conda.

toshiba USX
Upoznavanje s pojedinostima i značajkama USX-a

Uostalom, već na prvi pogled USX ostavlja stručan dojam. Zahvaljujući kompaktnom obliku, modularnoj izvedbi i upečatljivom dizajnu  u obliku slova X odgovara svakom mjestu postavljanja. S do 128 modula koji se s ciljem uštede na prostoru mogu složiti jedan uz drugoga, može se postići ukupni rashladni učin do čak 25,6 MW. Uz to, tu je i osam pametnih značajki koje pokazuju kako inteligentna izvedba uređaja omogućava značajno smanjenje potreba za prostorom za postavljanje, ali i smanjenje potrošnje energije, a sve to uz savršenu pouzdanost i sigurnost u radu. Sve ono što je u današnje vrijeme iznimno važno.

TAGOVI