Dolazi 3. generacija univerzalnih jedinica Duplex Flexi '6 u 1'

Autor: B.L. Objavljeno: 06.04.2022. 🕜 11:22 Lokacija:

Ako je potrebna ventilacijska jedinica s protokom zraka do 6000 m3/h i isporukom u rekordnom vremenu, Atrea ima rješenje. To je linija Duplex Flexi!

Atrea proizvodi standardiziranu liniju jedinica Duplex Flexi sa širokim rasponom mogućnosti instalacija. Ovih dana Atrea lansira  3. generaciju koja uzima najbolje od provjerenog 'Flexi koncepta' uz dvije dodatne veličine (4500 i 6000), znatno bolji servisni pristup i jedinstven dizajn koji sada omogućuje i vanjsku ugradnju. Zahvaljujući tome, Atrea sada može pružiti gotovo trenutačnu isporuku komercijalnih jedinica s protokom do 6000 m3/h za sve moguće vrste ugradnje.

Atrea Duplex paleta
Duplex Flexi proizvodi se u sedam veličina, od 650 do 6000 m3/h

Cijeli asortiman Duplex Flexi (650, 1100, 1700, 2300, 3500, 4500, 6000) proizvodi se s jedinstvenim dizajnom koji omogućuje instalaciju u unutarnjem i vanjskom okruženju. Za veličine do 3500 m3/h također je moguć izbor između podne i stropne instalacije. Još jedna prednost je jednostavna izmjena orijentacije jedinice (tlačni i odsisni vod) i to izmjenom jednog parametra u upravljačkom sustavu. 
Ukupno postoji do šest različitih konfiguracija koje je moguće 'stvoriti' s jednom jedinicom.

Atrea duplex položaji
Jedinstven dizajn: jedan AHU omogućuje ugradnju u tri različita položaja: unutarnji ili vanjski podni te stropni položaj, pri čemu se lijeva ili desna orijentacija jednostavno postavljaju na upravljaču

U osnovnoj konfiguraciji jedinice sadržavaju dva neovisno upravljana elektronički komutirana (EC) ventilatora s unatrag zakrivljenim lopaticama, pločaste izmjenjivače topline s velikom površinom izmjene topline i velikom učinkovitošću, lako uklonjive filtre za svježi i odsisni zraka klase ePM10 50% ili ePM10 55% (prema EN ISO 16 890) i ugrađene premosne ('bypass') zaklopke sa servo-pogonom. Kućište ventilacijskih jedinica izvedeno je bez okvira sa sendvič-konstrukcijom s izvrsnim vrijednostima toplinske izolacije (klasa toplinske izolacije T2), s minimiziranjem toplinskih mostova (koeficijent toplinskih mostova TB2), što pospješuje ekonomičan rad opreme. Zahvaljujući lako dostupnoj električnoj razvodnoj kutiji, puštanje u rad je brzo, a održavanje je praktično uz pomoć kompaktnih vrata koja omogućavaju pristup svim dijelovima. Cijeli sustav mjerenja i upravljanja temelji se na načelu 'plug & play'. 

Sofisticiran i maštovit dizajn jedinica nudi širok raspon mogućnosti prilagodbe velikom broju različitih projekata. Jedinice Duplex Flexi 3 mogu se dodatno opremiti:
• ugrađenim električnim predgrijačem za zaštitu od smrzavanja jezgre za povrat topline
• vanjskim izmjenjivačima za grijanje i hlađenje dobavnog zraka
• dodatnom opremom za vanjsku (krovnu) ugradnju uređaja
• manometrima za inteligentnu kontrolu ventilatora u svrhu postizanja unaprijed postavljene vrijednosti protoka zraka.
• dvostupanjskom filtracijom na tlačnom i odsisnom kanalu za zrak

Atrea Duplex izmjena topline
Putevi izmjene topline u jedinicama Duplex 2500

Sve jedinice serije Duplex Flexi 3 ispunjavaju zahtjeve Uredbe Komisije (EU) br. 1253/2014 o ekološkom dizajnu za 2018. godinu.

Serija uređaja Duplex također drži visoke standarde u području regulacije. Digitalni upravljački sustav RD5 nudi integrirani internetski poslužitelj koji omogućava povezivanje na internet, upravljač osjetljiv na dodir, povezivanje senzora kvalitete zraka, kontrolu učina grijanja i hlađenja, tjedni način rada, kontrolu na temelju konstantnog protoka ili tlaka itd. Povezivanje na centralni nadzorni i upravljački sustav omogućeno je pomoću protokola Modbus TCP, ugrađenog internetskog poslužitelja, Atreinog oblaka ('clouda'), što je standardna oprema sustava RD5 ili pomoću sustava BACnet i KNX. Zahvaljujući korištenju tih komunikacijskih sustava korisnički i servisni parametri upravljačkog sustava postavljaju se brzo, jasno i s lakoćom, a sve bitne informacije o ulaznim i izlaznim vrijednostima parametara dostupne su 'online' (uključujući pohranu podataka za 31 dan).

Pouzdan i sofisticiran softver za odabir Duplex koji se može besplatno preuzeti na Atreinoj stranici vodi pri odabiru ventilacijske jedinice. Softver za odabir od verzije 9.20 već u potpunosti podržava nove jedinice Duplex Flexi 3. generacije.

Glavne prednosti univerzalnih ventilacijskih jedinica Duplex Flexi 3. generacije su:
• novi dizajn ventilacijskih jedinica s izvrsnim parametrima
• univerzalan dizajn uređaja za unutarnju i vanjsku ugradnju u rasponu od 650 do 6000 m3/h
• mogućnost ugradnje u podnoj ili stropnoj izvedbi (do 3500 m3/h)
• visokoučinkoviti pločasti izmjenjivač topline: do 93% 
• velika učinkovitost ventilatora: SFP < 0,45 W/(m3/h)
• izvrsna toplinska izolacija kućišta (klasa T2)
• minimiziranje toplinskih mostova (klasa TB2)
• kompaktne dimenzije
• kanalni izmjenjivači za grijanje ili hlađenje zraka (dodatna oprema)
• integrirani električni predgrijač (dodatna oprema)
• dvostupanjska filtracija zraka (dodatna oprema)
• zamjena strana rada jedinice jednostavnim postavljanjem parametra u upravljačkom sustavu (upravljački sustav RD5)
• jednostavna ugradnja i puštanje u rad zahvaljujući načelu 'plug & play'
• integrirani upravljački sustav uključujući temperaturne senzore
• integrirani internetski poslužitelj (upravljački sustav RD5)
• upravljač sa zaslonom osjetljivim na dodir
• sofisticirani softver za odabir. 

Za više informacija posjetite stranicu: www.atrea.hr

TAGOVI