Toshiba proširuje seriju svojih proizvoda s R 32

Autor: B.L. Objavljeno: 31.03.2017. 🕜 12:55 Lokacija:

Radna tvar R 32 u međuvremenu je postala neizostavan čimbenik klimatizacijskih uređaja za kućnu primjenu. Međutim, Toshiba sa svojim novim modelom Suzumi Plus ne oduševljava samo zahvaljujući primjeni R 32, već i brojnim novim radnim značajkama.

Kako su ekološka prihvatljivost i učinkovitost oduvijek teme kojima je Toshiba davala velik značaj, u tvrtki se konstantno radi na unaprjeđenju u području primjene R 32. Ta nova radna tvar, pored značajno manjeg potencijala globalnog zagrijavanja (GWP = 675) u odnosu na GWP = 2088 koji imaju modeli s R 410A, donosi i veću sposobnost prijenosa toplinskih opterećenja pa omogućava za oko 60% veći učin naspram modelu koji koristi R 410A. Uzme li se u obzir samo ekvivalentna emisija ugljičnog dioksida, valja naglasiti da novi Toshibini uređaji zbog za oko 30% manje potrošnje radne tvari imaju ukupno za oko 75% smanjene emisije.

Time Toshiba doprinosi smanjenju dostupnih količina djelomično halogeniziranih flouriranih ugljikovodika (HFC). Uredba (EU) br. 517/2014 o fluoriranim stakleničkim plinovima određuje da se do 2030. treba postići smanjenje njihove emisije za 70% u odnosu na 1990, a već 2018. se njihova potrošnja treba smanjiti na 63% vrijednosti ekvivalenta CO2 u odnosu na vrijednost od 100% iz 2015. godini.

U skladu s motom 'Leading Innovation' novi kompleti Suzumi Plus iznimno su uspješni. Toshiba s ponosom predstavlja tržištu svoju vrlo atraktivnu zidnu unutarnju jedinicu: kvalitetne i trajne plastične površine oblikovane su tako da je stvorena bezvremenska elegancija koja već na prvi pogled naglašava čvrstoću i pouzdanost. Radi se o razvoju početnog modela Mirai koji je u protekloj godini doživio velik uspjeh i koji se pokazao jako dobrim u očima kupaca - dizajn koji će se u budućnosti moći vidjeti i na drugim uređajima iz poslovnog područja primjene.

Uređaj Suzumi Plus R32 dostupan je u pet razina rashladnog učina, u rasponu 2,5 - 6,1 kW, hladi s razredom učinkovitosti A++ i posebno će razveseliti sve korisnike koji žele troškove i potrošnju održavati na čim je moguće nižoj razini. Vrijedi izvojiti nekoliko radnih značajki: Vrijednosti sezonskog koeficijenta energetske učinkovitosti (SEER) iznose do 6,9, a sezonskog toplinskog množitelja (SCOP) do 4,6 i postižu se zahvaljujući primjeni kombinacije vektorski upravljanih hibridnih invertera, rotacijskih kompresora i visokoučinkovitih izmjenjivača topline. Također treba istaknuti i već poznatu, trajnu i korisnicima prilagođenu strukturu Toshibinih uređaja pa valja baciti pogled na praktična svojstva uređaja Suzumi Plus R32: u segmentu srednjeg sloja tu je jedinstvena pametna funkcija raspodjele zraka 'Smart Airflow' za uređaje od 5,0 i 6,1 kW. Okomiti i vodoravni otvori za zrak s međusobnom neovisnim pogonom pružaju optimalnu raspodjelu zraka u većim prostorima bez stvaranja propuha. I dalje trend ide prema mogućnostima mobilnog upravljanja pa, pored već dokazanih dodatnih mogućnosti za individualno upravljanje i kontrolu potrošnje pomoću mobilnih aplikacija, SMS-ova ili internetskih preglednika, novi Suzumi Plus R32 donosi i poseban modul za WiFi s brojnim mogućnostima za maksimalnu udobnost i uštede na energiji. Kompaktan modul nevidljivo je smješten s gornje strane kod malih maski (za 2,5 - 4,6 kW), dok se kod uređaja većeg učina (5,0 i 6,1 kW) može ugraditi u unutarnju jedinicu. I za priloženi infracrveni daljinski upravljač tu je praktična alternativa: daljinski upravljač kao dodatnu mogućnost, pored velikog zaslona s osvijetljenom pozadinom, ima radne značajke kao što su tjedni vremenski programator, funkcija zaštite protiv smrzavanja ako temperatura padne na niže od 8 °C i način rada 'Power Select'.

Sve u svemu, novi uređaj Suzumi Plus R32 sa svojim svojstvima, učinkovitosti i kvalitetom nudi dobro usklađen paket koji će, između ostaloga i zbog svoje atraktivne cijene, zasigurno vrlo brzo pronaći mnogo prijatelja na tržištu!
Detaljne informacije i dokumente mogu se, naravno, i dalje dobiti od lokalnih distributera proizvoda Toshiba, na internetskoj stranici: www.toshiba-aircondition.com ili slanjem upita izravno generalnom zastupniku, tvrtki Air-Cond u Austriji.

TAGOVI