Idealno rješenje za bezbrižne investitore

Autor: www.ema.hr Objavljeno: 30.01.2017. 🕜 11:03 Lokacija:

Condair RS je elektroparni ovlaživač zraka s visokom preciznošću upravljanja i iznimno jednostavnim održavanjem.

Najnovijim modelom elektroparnog ovlaživača zraka švicarske tvrtke Condair dodatno je usavršen jedinstven, patentiran sustav upravljanja kamencem koji je predstavljen na modelu Defensor Mk5, čiji je Condair RS nasljednik. Konstruktivna detaljna rješenja omogućavaju jedinstvenu sigurnost rada, najprecizniju regulaciju i jednostavno rukovanje.


Parni ovlaživač Condair RS

Iznimno isplativa investicija

Condair RS je idealno rješenje za:

  • zahtjevne primjene, gdje je potrebno vrijeme održavanja svesti na minimum, poput laboratorija, serverskih sala, farmaceutske industrije, proizvodnih pogona i dr.
  • objekte gdje se zahtijeva visoka preciznost održavanja relativne vlažnosti zraka
  • objekte gdje se koristi vodovodna, demineralizirana ili omekšana voda
  • primjene koje zahtijevaju konstantno ovlaživanje
  • sve investitore koji srednjoročno i dugoročno žele ostvariti značajne financijske uštede u odnosu na ovlaživače zraka s elektrodama.

Izvedba za izravno upuhivanje u prostor Condair RS Fan

Izvedba za izravno upuhivanje pare u prostor

Uz standardnu izvedbu, za ovlaživanje zraka u klima-komori, odnosno u kanalu, Condair RS dolazi i u verziji s ventilatorskom jedinicom za izravno upuhivanje pare u prostor. Pri tome uređaj može biti smješten u samom prostoru ili u susjednoj prostoriji, s druge strane zida.


Kamenac se hvata na grijače

Patentirani sustav upravljanja kamencem

Patentirani sustav upravljanja kamencem je tehnička inovacija koja rješava problem kamenca, odnosno korištenja pitke, vodovodne vode. On sprječava nastanak trajnih naslaga kamenca na elektrootpornim grijačima i uklanja nastale minerale iz parnog cilindra tijekom rada uređaja te ih automatski odvodi u posudu za skupljanje kamenca. Na taj način se iz parnog cilindra neprekidno uklanjaju nastale naslage kamenca.
Komadići kamenca skupljaju se u posudi za skupljanje kamenca iz koje se vrlo lako prazne. Time se vrijeme servisa drastično skraćuje, uz osiguranu visoku pouzdanost rada uređaja. Patentirani sustav upravljanja kamencem jamči kratko vrijeme potrebno za redovno održavanje i dugogodišnju trajnost parnih ovlaživača zraka RS.


Patentirani sustav upravljanja kamencem uklanja naslage kamenca

Kamenac se odvodi iz uređaja u posudu za skupljanje kamenca

Posuda za skupljanje kamenca se ručno prazni

Vanjska posuda za skupljanje kamenca

Posuda za skupljanje kamenca smještena je ispod uređaja i time se omogućava vrlo lak pristup. Posuda se može skinuti i isprazniti bez potrebe za otvaranjem kućišta uređaja. Na taj način je osigurano iznimno jednostavno i brzo održavanje.

Zona hladne vode štiti od stvaranja naslaga kamenca na odvodu i dovodu

Uređaj u području odvoda i dovoda stvara zonu hladne vode čija je temperatura uvijek niža od one kod koje se stvara kamenac. Time su dovod i odvod zaštićeni od stvaranja kamenca.


Zona hladne vode

Inovativna drenažna pumpa

Stvrdnute naslage kamenca nisu samo nepoželjne u samom ovlaživaču jer ostaci kamenca mogu uzrokovati probleme i u odvodnim cijevima, dovodeći do sužavanja njihovog presjeka i začepljenja.
Stoga se kod parnih ovlaživača zraka RS drenažna pumpa postavlja iznad posude za skupljanje kamenca. Nataloženi kamenac se odvodi i skuplja u posudi za skupljanje kamenca. Time se sprječava da komadi kamenca odlaze u odvodnu cijev.
Takav smještaj drenažne pumpe štiti odvodni sustav na objektu od nastanka neželjenog i problematičnog taloženja kamenca.

Cilindar od nehrđajućeg čelika

Elektrootporni grijači nalaze se u trajnom, čistivom nehrđajućem cilindru koji je i izrađen od nehrđajućeg čelika ('inoxa').

Fleksibilnost u odabiru vode

Elektrootporni grijači rade neovisno o vodljivosti vode za ovlaživanje. Stoga su parni ovlaživači zraka Condair RS pogodni za korištenje i tretirane i vode iz vodovoda.
Zahvaljujući korištenju demineralizirane vode radovi na održavanju svode se samo na periodičke kontrole rada uređaja.

Precizna regulacija pomoću ekrana osjetljivog na dodir

Inovativni sustav kontrole parnih ovlaživača zraka RS omogućava intuitivno upravljanje uređajem, izvanrednu jasnoću funkcija i preciznu proizvodnju pare.
Ekran osjetljiv na dodir omogućuje trenutačni prikaz svih podataka o uređaju i namještenim parametrima.


Ekran ovlaživača Condair RS koji je osjetljiv na dodir

Visoka preciznost upravljanja s dvije verzije uređaja

Elektronička regulacija uređaja omogućava raspon proizvodnje pare od 0 do 100%, čime se osigurava visoka preciznost kontrole i upravljanja količinom pare.
Ovisno o potrebnoj preciznosti upravljanja, na raspolaganju su dvije verzije uređaja:

  • RS Visual - uređaj za sve primjene
  • RS Process - uređaj za maksimalnu preciznost upravljanja.

Savršeno povezivanje sa sustavima upravljanja zgradama

Uz Condair RS isporučuje se i mogućnost povezivanja s uobičajenim sustavima za upravljanje i automatizaciju u zgradarstvu (BMS) kao što su Modbus ili BACnet.

Švicarsku tvrtku Condair na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije zastupa tvrtka EMA iz Zagreba, a više informacija i tehničku podršku projektantima možete potražiti na www.ema.hr ili na telefonu 01/ 455 27 07 ili na e-mailu: ema@ema.hr.

TAGOVI