LG-evo novo VRF rješenje MULTI V 5 donosi ultimativne performanse i učinkovitost

Autor: B.L. Objavljeno: 07.11.2016. 🕜 14:27 Lokacija:

LG je najavio rješenje s promjenjivim protokom radne tvari (VRF) pod nazivom MULTI V 5 koje svojom suvremenom funkcionalnošću optimira energetsku učinkovitost za maksimalnu praktičnost za korisnika. MULTI V 5 je opremljen inovativnom značajkom Dual SensingControl koja nadgleda razinu temperature i vlažnosti kako bi se postiglo učinkovitije grijanje i hlađenje te LG-evim inverterskim kompresorom. Uz to, MULTI V 5 nudi i velike učine vanjskih jedinica i predstavlja učinkovito rješenje za postizanje željene temperature.

Jedna od najimpresivnijih značajki LG-evog sustava MULTI V 5 je Dual SensingControl, što pomaže klimatizacijskoj jedinici u detaljnoj procjeni klimatskih uvjeta. Za razliku od uobičajenih klima-uređaja, MULTI V 5 mjeri razinu temperature i vlage vanjskog i unutarnjeg okruženja, što olakšava određivanje parametara za postizanje optimalne energetske učinkovitosti i temperature u prostoriji.

Sustav SmartLoadControl omogućava upravljanje temperaturom radne tvari u vanjskoj jedinici, što povećava energetsku učinkovitost za 15 - 31%, ovisno o razini vlage. Standardni sustavi klimatizacije s promjenjivim protokom radne tvari (VRF) značajno variraju kako bi održali postavljenu temperaturu u prostoriji, što ih čini vrlo neučinkovitima. Dual SensingControl ima i funkciju ComfortCooling koja održava rad oko željene temperature za maksimalnu udobnost.

Ultimativni inverterski kompresor sustava LG MULTI V 5 pruža učinkovitost, pouzdanost i trajnost bez premca. Za razliku od operativnog raspona 15 - 150 Hz kod njegovog prethodnika, on radi na 10 - 165 Hz. Taj prošireni raspon povećava učinkovitost djelomičnog opterećenja i poboljšava sposobnost sustava MULTI V 5 da brzo postigne željenu temperaturu. Uz to, MULTI V 5 ima i poboljšani sustav ležaja s polietereterketonskim (PEEK) slojevima. Riječ je o naprednom materijalu koji se uobičajeno koristi u motorima zrakoplova, a ta učinkovita infrastruktura omogućava sustavu MULTI V 5 funkcioniranje bez ulja u produljenim razdobljima. Osim toga, značajka sustava Smart Oil Management je da MULTI V 5 koristi senzore za provjeravanje stanja ulja kompresora u realnom vremenu, čime se smanjuje nepotrebno obnavljanje ulja.

Uz pomoć inovativnog, biomimetičkog ventilatora, četverostranog izmjenjivača topline i poboljšanih radnih značajki kompresora, učinkovitost i kapacitet rješenja MULTI V 5 su poboljšane pa jedna vanjska jedinica može ostvariti 26 HP. Koristeći istraživanja Odjela za strojarstvo i aeronautiku Nacionalnog sveučilišta u Seulu, LG-evi inženjeri su pri konstruiranju ventilatora bili inspirirani oblikom peraja grbavog kita. Uz to, taj napredni biomimetički ventilator značajno pospješuje protok zraka.

Zahvaljujući LG-evim rješenjima kao što su Ocean Black Fin i Dual Protection (obostrani premaz u dva sloja) MULTI V 5 je zaštićen od korozivnih tvari kao što su sol, pijesak ili drugi elementi koje donose jaki morski vjetrovi ili industrijsko onečišćenje. Crni premaz izmjenjivača topline Ocean Black Fin sprječava nakupljanje vode kako bi se smanjilo nakupljanje vlage. To produljuje trajnost i životni vijek proizvoda te snižava troškove održavanja, odnosno dovodi do njegovog izuzetnog i dugotrajnog rada.

Uz to, jedinica koristi rješenja za podijeljeno i odgođeno odmrzavanje. Ona koriste ulazne podatke preko senzora vlage Dual SensingControl, poboljšavajući učinkovitost načina rada kontinuiranog grijanja povećanjem toplinskog učina i udobnost u zatvorenim prostorima. Kontinuirano grijanje smanjuje nepotrebnu potrošnju energije i osigurava konzistentno grijanje u usporedbi s uobičajenim VRF sustavima, u kojima se gubi energija zaustavljanjem i ponovnim pokretanjem grijanja kako bi se uklonila unutarnja kondenzacija. To jedinici pomaže postići povećanje za 11% dnevno kod grijanja i smanjenje potrošnje energije od 7%.

LG-ev novi sustav za klimatizacijska rješenja, MULTI V 5, bit će dostupan od početka 2017. godine.

TAGOVI