Bespovratna sredstva za istraživanje geotermalnog potencijala

Autor: B.O. Objavljeno: 08.08.2019. 🕜 10:19 Lokacija: Osijek

Projekt se provodi u Osječko-baranjskoj županiji

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Studijsko tehnička dokumentacija geotermalnog potencijala Osječko-baranjske županije potpisali su krajem srpnja Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Osječko-baranjske županija. 

Cilj projekta je izrada studijsko-tehničke dokumentacije geotermalnog potencijala područja Osječko-baranjske županije koja će predstavljati osnovu za provedbu daljnjih istraživanja i ulaganja u korištenje geotermalne energije. Glavni rezultat projekta bit će odabir najperspektivnijih lokacija za eksploataciju geotermalnih voda unutar postojećih prostornih planova i potreba specifičnih područja s ciljem definiranja zona interesa. 


Namjena korištenja 

U zonama interesa izdvojit će se lokacije povoljne za planiranje detaljnih istraživanja te izraditi financijska procjena daljnjih istražnih radova uzimajući u obzir tehničke aspekte i namjenu korištenja geotermalne energije, objavljeno je na stranicama Osječko-baranjske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,2 milijuna kuna, a sufinanciranje Europske unije nešto više od 2,7 milijuna kuna. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci.

TAGOVI