Varaždinci se mogu prijaviti ako žele sufinancirane mikrosolare

Autor: N.D. Objavljeno: 20.08.2019. 🕜 08:57 Lokacija: Varaždin

Grad Varaždin će pomoći građanima koji žele poticaje za fotonapon na svom krovu

Grad Varaždin, Centar za kompetencije za obnovljive izvore energije i Zelena energetska zadruga pozivaju Varaždince da se prijave ako žele ispitati interes za gradnjom fotonaponskih elektrana na svojem krovu, te će u konačnici veći broj projekata zajednički aplicirati za poticaje koje će uskoro davati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavljeno je nedavno u Varaždinu. 

Prijave su otvorene do 20. rujna a idu preko Centra kompetencije koji će u ime građana (koji su krajnji korisnici po medlu kupac sa vlastitom potrošnjom) pokušati uzeti što više novca od Fonda. Grad računa da će se građanima sufinancirati 40% investicije, a trošak građanima nastaje tek kada projekt bude odobren i kada počinje izvedba. Strateški partner Centra je Solvis čiji paneli bi bili ugrađivani na kuće, a u svemu sudjeluje i Zadruga. 

Grad time nudi besplatnu pomoć u prijavi na natječaj, a ideja je mapirati i okrupniti kućanstva na području Varaždina za nadolazeći natječaj te ponuditi uslugu "ključ u ruke". Na temelju iskaza interesa za svako kućanstvo će se napraviti izračun isplativosti investicije, a objedinjenom javnom nabavom oprema bi bila jeftinija. Više informacija moguće je naći na ovom linku

TAGOVI