Krenuli radovi i na rumunjskoj strani HE Đerdap 1

Autor: B.L. Objavljeno: 29.06.2021. 🕜 09:16 Lokacija: Tulsa, Oklahoma (SAD)

Vrijednost radova se procjenjuje na 15,8 mil. dolara

Rumunjska hidroenergetska tvrtka Hidroelectrica potpisala je ugovor o radovima na osuvremenjavanju električnih instalacija, hidromehaničke opreme i pogona rumunjskog dijela postrojenja HE Đerdap 1 na Dunavu (drugim dijelom upravlja srpska elektroenergetska tvrtka EPS). Vrijednost radova procjenjuje se na 15,8 mil. dolara, a na javnom su natječaju povjereni konzorciju tvrtki DSD Noell i UTI Facility Management.

Riječ je o radovima koju su nastavak projekata na obje hidroelektrane na području Željeznih vrata na Dunavu, HE Đerdap 1 i 2. Do sada je provedeno osuvremenjavanja sustava za nadzor, mjerenje i upravljanje (SCADA) u kontrolnim sobama oba postrojenja, osuvremenjavanje sustava nadzora i dijagnostike u HE Đerdap 1 i započeli su dodatni radovi na zaštiti u sustavu za hlađenje HE Đerdap 1. 

Radovima koji se sada poduzimaju, između ostaloga, zamijenit će se dijelovi opreme koji su stari već 50 godina i primijenit će se najsuvremenija tehnička rješenja za automatizaciju pogona, nadzora i kontrole postrojenja, izvijestio je američki hidroenergetski portal 'Hydro Review'.

TAGOVI