Revitalizacija HE Đerdap I u završnoj fazi

Autor: B.O. Objavljeno: 22.01.2021. 🕜 09:28 Lokacija: Beograd (Srbija)

Ruska tvrtka zainteresirana je i za revitalizaciju blokova u TENT-u

Revitalizacija hidroelektrane Đerdap I ulazi u završnu fazu, izjavila je potpredsjednica vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na ovotjednom sastanku s prvim čovjekom predstavništva ruske tvrtke Silovije mašini u Srbiji Mihailom Cvetkovim

Ona je dodala kako je i revitalizacija HE Đerdap II također bitna te da je u pripremi knjiga projekata jer će u energetici biti mnogo ulaganja i u interesu Srbije je dotok novih investicija u to područje.

 

Priprema dokumentacije 

Mihail Cvetkov je pak podsjetio kako je tvrtka Silovije mašini proizvela dosta opreme koja se nalazi u Đerdapu I i II te Kostolcu. Ta je tvrtka trenutačno najveći proizvođač energetske opreme u Rusiji, dakle, turbina, transformatora, kotlova, tj. svega što je potrebno za termoelektrane i hidroelektrane, napomenuo je Cvetkov. 

Revitalizacija Đerdapa I je zahtjevna i zaslužuje veliku pažnju. Stigli smo do posljednjeg agregata i  oprema stiže u travnju. Potpisali smo sporazum s Elektroprivredom Srbije (EPS-om) za revitalizaciju Đerdapa II te se priprema dokumentacija, izjavio je, među ostalim, Cvetkov. 

Ta ruska tvrtka, izvijestila je vlada Srbije, zainteresirana je i za sudjelovanje u projektu revitalizacije blokova A1 i A2 u Termoelektrani Nikola Tesla (TENT).

TAGOVI