Mercedes razvija rješenja hibridnih elektrana

Autor: B.L. Objavljeno: 15.12.2020. 🕜 09:51 Lokacija: Tulsa, Oklahoma (SAD)

Cilj projekta su baterijski sustavi za pohranu energije iz hidroelektrana

Tvrtka Mercedes-Benz Energy, podružnica poznatog proizvođača vozila zadužena za razvoj baterija za električna vozila, i Andritz, poznati austrijski proizvođač elektromehaničke opreme za hidroelektrane, dogovorili su suradnju na projektu razvoja suvremenih hibridnih energetskih rješenja za hidroelektrane. 

Radi se o rješenju hibridne elektrane koje će uključiti klasičnu hidroelektranu i baterijsku pohranu električne energije. Pri tome će koristiti ista načela pohrane energije kao i za električna vozila, odnosno na liij-ionske baterije kakve se koriste i u Mercedesovim vozilima. 

Mogućnost pohrane električne energije proizvedene u hidroelektrani na licu mjesta će za vlasnike i operatora postrojenja značiti nove prilike na elektroenergetskom tržištu. Sustav će se moći koristiti na svim vrstama hidroelektrana, bez obzira na veličinu i vrstu turbina koje koriste i bez obzira na tome radi li se o posve novom ili o rekonstruiranom postrojenju. Kapacitet pohrane kretat će se u rasponu 200 kWh - 10 MW h, izvijestio je američki hidroenergetski portal 'HydroReview'.


TAGOVI