Najveća sunčana elektrana u Italiji priključena na mrežu

Autor: B.O. Objavljeno: 29.06.2020. 🕜 09:37 Lokacija: Søborg (Danska)

Snaga postrojenja u Apuliji je 103 MW

U svega godinu dana od početka gradnje, najveća sunčana elektrana u Italiji prošli tjedan je priključena na elektroenergetsku mrežu

Postrojenje ukupne snage 103 MW nalazi se u Apuliji, regiji u jugoistočnoj Italiji te se prostire na 1,5 milijuna četvornih metara (oko 200 nogometnih igrališta). 

Ova sunčana elektrana danske tvrtke European Energy će proizvoditi 150 milijuna kW h električne energije, što je dovoljno za pokrivanje potrošnje grada s 200 tisuća stanovnika. 


Nova ulaganja 

"Tvrtka European Energy uložila je značajan iznos u taj projekt i imali smo sjajnu suradnju s talijanskim kooperantima", kaže Knud Erik Andersen, predsjednik Uprave tvrtke European Energy, dodajući kako je u gradnju bilo uključeno više od 400 ljudi. 

"Italija je za nas važno tržište. Spremni smo uložiti otprilike 800 milijuna eura u sljedećih pet godina u razvoj drugih projekata u Italiji", izjavio je, među ostalim, Andersen, navodi European Energy u priopćenju.

 

Nova generacija 

"Klimatski uvjeti i sunčani dani u južnoj Italiji savršeno su upareni s vrhunskom solarnom tehnologijom", napomenuo je voditelj razvoja projekata ove danske tvrtke u u Italiji Alessandro Migliorini, dodajući kako sunčanu elektranu čini 275 tisuća modula najnovije generacije. 

"Ona je 50 posto učinkovitija od sunčanih elektrana s tehnologijom starom pet godina, a to znači da će proizvoditi više energije na manjem prostoru, pritom smanjujući otisak i utjecaj na okoliš", rekao je.

TAGOVI