Ovaj tjedan četiri dražbe jamstava podrijetla

Autor: B.O. Objavljeno: 19.07.2021. 🕜 10:11 Lokacija: Zagreb

Na dražbama će se prodavati jamstva podrijetla iz vjetroelektrana i biomase

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) i Hrvatska burza električne energije (CROPEX) najavljuju četiri dražbe jamstava podrijetla električne energije koje se održavaju 22. srpnja. Na dražbama će se prodavati ukupno 267.051 jamstvo podrijetla za električnu energiju koju su iz vjetroelektrana i biomase proizveli povlašteni proizvođači u sustavu poticanja. 

Radi se o dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. godine (električna energija proizvedena u svibnju i lipnju ove godine), javlja CROPEX

 Zatim, dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona starijim od 1. travnja 2015. (električna energija proizvedena u svibnju i lipnju 2021.); dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga manja od pet MW (električna energija proizvedena u svibnju i lipnju ove godine) te dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s, također, početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga veća od ili jednaka pet MW (električna energija proizvedena u svibnju i lipnju). 

Jamstva će se prodavati na CROPEX-ovoj IT trgovačkoj platformi.

TAGOVI