Priprema izgradnje MHE Modrac 2

Autor: B.O. Objavljeno: 15.03.2021. 🕜 09:31 Lokacija: Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

EPBiH i Spreča potpisali su sporazum o suradnji

Elektroprivreda BiH (EPBiH) iz Sarajeva i tuzlanska tvrtka za vodnogospodarsku djelatnost Spreča potpisali su Sporazum o suradnji na projektu pripreme izgradnje male hidroelektrane (MHE) Modrac 2 na rijeci Spreči. 

Ovim sporazumom, koji su potpisali Admir Andelija, generalni direktor EPBiH, i Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije EPBiH te direktor Spreče Dževad Mujkić utvrđene su aktivnosti kako bi se ostvarila suradnja na projektu pripreme izgradnje MHE Modrac 2, kao i uvjeti i pretpostavke za zaključenje ugovora o zajedničkom ulaganju kojim će se utvrditi prava, obveze i odnosi potpisnica Sporazuma o zajedničkoj izgradnji i eksploataciji. 

Postojeći objekti i infrastruktura koja će se koristiti u toj maloj hidroelektrani ostaju u vlasništvu Spreče, osim dijela koji ta tvrtka unosi kao ulog u zajednički projekt. Novoizgrađeni objekti i oprema, čiju realizaciju financira EPBiH, bit će u njenom vlasništvu. 

Omjer u raspodjeli električne energije, javlja EPBiH, utvrdit će se Ugovorom o zajedničkom ulaganju u projekt izgradnje MHE Modrac 2.  

TAGOVI