Prvi Končarev ugovor za hidroelektrane u Japanu

Autor: B.L. Objavljeno: 09.07.2021. 🕜 11:30 Lokacija: Zagreb

Končar GIM ostvario je nemjerljiv iskorak na azijskom tržištu

Postignut je još jedan velik uspjeh hrvatskog izvoza. Tvrtka Končar - Generatori i motori (GIM) sredinom svibnja je dobila veliki posao u Japanu. Riječ je o projektiranju, proizvodnju i nadzori pri montaži tri generatora za dvije male hidroelektrane. Posao je dobiven nakon dvogodišnjeg kontinuiranog procesa nuđenja i pregovora, čime je ostvaren nemjerljivi iskorak na azijskom tržištu, a to je ujedno prvi veliki posao za Končar GIM u Japanu. 

Prva faza projekta bit će završena uspješnim puštanjem u pogon sinkronog generatora nazivne snage 5,2 MV A i broja okreta 240 min-1 na MHE Shin Sakagami, dok će druga faza projekta biti gotova kada se pusti u pogon sinkroni generator nazivne snage 5,2 MV A i broja okreta 240 min-1 i asinkroni generator nazivne snage 0,546 MW i broja okreta 366 min-1 na MHE Shin Utsubo. 

Taj je ugovor nastavak je uspješne sinergije GIM-a i austrijskog proizvođača turbina i očekuje se da će u naredne tri godine opravdati dobiveno povjerenje japanskih konzultanata. Uostalom, to je prv put da su se japanski investitori odlučili za ponuđača generatora iz Europe, izvijestio je Končar.

TAGOVI