SAD ulaže novac u zelene energetske projekte u zajednicama

Autor: N. D. Objavljeno: 17.07.2023. 🕜 10:58 Lokacija: Washington (SAD)
  • Novčanice američkog dolara (izvornik: nepoznat)

• novac, dolari, financije
    Izvor: -

Bidenova administracija je u petak najavila povijesno najveći projekt poticanja obnovljivaca na lokalnim razinama

Bidenova administracija objavila je u petak da će uložiti 20 milijardi dolara iz federalne "zelene banke" za projekte čiste energije u regiji, javlja ABC News. Novac će doći iz dva programa  za potpore neprofitnim organizacijama, lokalnim razvojnim bankama i drugim skupinama za ulaganje u projekte čiste energije. Oba će fonda biti usmjerena na zajednice u nepovoljnom ekonomskom položaju.

Nacionalni fond za čista ulaganja vrijedan 14 milijardi dolara osigurat će bespovratna sredstva do tri nacionalne institucije za financiranje čistih projekata, dok će Akcelerator ulaganja u čiste zajednice od 6 milijardi dolara financirati do sedam neprofitnih organizacija koje će surađivati s drugim grupama kako bi omogućile pristup ulaganjima. Oba će projekta nadzirati zelena banka, službeno poznata kao Fond za smanjenje stakleničkih plinova. Kongres je pokrenuo ovu inicijativu kao dio prošlogodišnjeg zakona o klimi.

Američka potpredsjednica Kamala Harris nazvala je nova sredstva "najvećim ulaganjem u financiranje klimatskih projekata u zajednici u povijesti naše nacije". Dodala je da će developeri koji grade pristupačne stambene objekte u gradovima kao što je Baltimore "sada imati kapital koji im je potreban da ugrade energetski učinkovite uređaje u nove jedinice, da smanje potrošnju energije i pomognu stanarima da uštede na računima za struju". 

 

TAGOVI