Sunce grije vodu u sportskom centru

Autor: B.O. Objavljeno: 07.05.2021. 🕜 14:14 Lokacija: Kutina

Kutina je bogatija za solarni toplinski sustav

Na krovu Športskog centra Kutina postavljen je i pušten u rad solarni toplinski sustav za grijanje potrošne tople sanitarne vode. Također, u tom sportskom centru poboljšana je crpka u kotlovnici koja će regulirati dovod energije potrebne za grijanje vode, javlja Grad Kutina

Sredstva za provedbu ovog projekta osigurana su iz proračuna Grada Kutine te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (40 posto od ukupne vrijednosti). 

Projekt, čija je ukupna vrijednost 166.700 kuna, zajednički su pripremile stručne službe Grada Kutine, Razvojna agencija MRAV i Športski Centar Kutina.

 

Sredstva nakon uštede 

"Unatoč tome što danas nije sunčan dan, nadam se kako će s dolaskom lijepog vremena ušteda energije biti značajna te me raduje što su od danas solarni paneli spremni za rad", rekao je ravnatelj Športskog centra Kutina Renato Habek

"Spomenuta investicija je značajna u tome da se smanji utrošak električne energije u dvoranama i sadržajima koji su u sklopu športskog centra. Sredstva koja ostanu nakon uštede energije bit će iskorištena za poboljšanje sadržaja u športskom centru", rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić tijekom jučerašnjeg obilaska solarnog toplinskog sustava i kotlovnice.

TAGOVI